III Premi “Lilí Álvarez” per a treballs periodístics sobre l'esport femení

L'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats, en col·laboració amb el Consell Superior d'Esports, han fallat la concessió de la tercera edició dels Premis Lilí Álvarez de Periodisme. Aquests guardons distingeixen aquells treballs periodístics que han contribuït a la defensa de la igualtat entre homes i dones en l'àmbit esportiu, així com a difondre l'esport femení a Espanya. 

Els premis, dotats amb 2.000 euros cadascun, consten de quatre categories audiovisual, ràdio, gràfica i text. En la categoria audiovisual, la guanyadora ha estat Antonia Rebolledo per la seva obra “La primera dona… esportista”, emès a Aragó TV. En la categoria de radi, Ana José Cancio, guanyadora pel seu reportatge “L'essència de l'esport: Emma Falcón” emès en “Els matins de RNE”. En la categoria gràfica, el premiat ha estat Pablo García per la seva fotografia “Supervivents”, publicada en el diari Marca. I, finalment, l'article “Volto a les federacions”, escrit per Miguel A. Barber i publicat en ABC, ha estat el guardonat en la categoria de text.  

En tots ells s'ha valorat tant la qualitat periodística del treball, atenent al seu rigor, originalitat, interès i qualitat; com el tractament a favor de la igualtat i la visibilitat de l'esport femení. A més, s'ha tingut en compte el reconeixement de les esportistes i els seus assoliments, la denúncia de la discriminació de gènere i l'espai dedicat al tema.

Premiats:

Categoria Text -  Guanyador: Miguel A. Barber / ABC/ Article: Cèrcol a les Federacions

Categoria Radio - Guanyadora: Ana José Cancio / RNE / Programa: Els matins de RNE amb Alfredo Menéndez - L'essència de l'Esport: Emma  Falcón

Categoria Gràfic – Guanyador: Pablo García / Marca / Foto: Supervivents

Categoria Audiovisual – Guanyadora: Marian Rebolledo / Aragó TV / Programa: La primera dona…esportista

Lili Álvarez
  • El nom del premi és un reconeixement a una de les principals pioneres espanyoles a trencar els obstacles socials a la pràctica de l'esport per part de les dones: Elia María González-Álvarez i López-Chicheri, més coneguda com Lilí Álvarez. Va ser la primera espanyola esportista a participar en uns Jocs Olímpics (els de Hivern de Chamonix, 1924). A més de destacar com a tennista i de practicar altres esports, va ser escriptora i periodista.

Per a més informació: http://www.inmujer.gob.es/servrecursos/convocatorias/2019/3edicionpremioslilialvarez.htm