Setmana Europea de l'Esport

Iniciativa de la Comissió Europea per a la promoció de la pràctica esportiva saludable en la Unió Europea sota el lema #BeActive

Setmana Europea de l'Esport 5ª
#EsPasión

La Setmana Europea de l'Esport (SIGUEU) té com a objecte promoure una vida activa i saludable a través de l'activitat física i l'esport.

A Espanya des de la primera edició i durant cinc anys, la Setmana Europea de l'Esport ha ajudat a abordar la crisi d'inactivitat i ha promogut un estil de vida actiu.  Som conscients dels índexs d'inactivitat espanyols i europeus i estem 100% alineats amb els objectius de la SET.

Volem ser un país referent en la lluita a favor d'un estil de vida saludable i de la promoció de l'activitat física i l'esport i ens proposem seguir liderant l'organització de la SET i tenir un major abast en la societat.

Els nostres valors: Compromís, respecte,  inspiració, integritat, esforç i exemplaritat.

Dades rellevants de la SET_EwoS 2019:

 1. Dupliquem el nombre d'activitats desenvolupades del 23 al 30 de setembre pujades a la plataforma respecte a l'any  anterior: de les 336 activitats registrades en 2018, passem a un total de 682 activitats en 2019
 2. Segons les dades de l'Agència Executiva d'Educació, Audiovisual i Cultura –EACEA-, Espanya ha estat el país amb major impacte a les xarxes socials dels 42 països participants amb el 23%, seguit pel Regne Unit amb el 17,4%.
 3. Es van organitzar 12 ESDEVENIMENTS #BEACTIVE amb el suport directe del CSD en tot el territori espanyol
 4. Es van comptabilitzar més de 340.000 participants.
 5. Van participar 16 de les 17 Comunitats Autònomes que formen el nostre país.

Estem preparant la nova edició de la SET que portarà més novetats. En breu farem pública tota la informació i animarem a totes les entitats a fer més gran i participativa aquesta setmana de promoció de la vida activa i saludable a través de l'Esport.

 

Edicions anteriors de la Setmana Europea de l'Esport
 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2019: "Fes esport, practica Cultura".

  En aquesta edició de la Setmana Europea de l'Esport, des del CSD hem fet un pas més i hem vinculat l'Esport amb la Cultura. A través de la campanya ‘Fes esport, practica Cultura’, aquest any s'ha proposat a la ciutadania el repte de recórrer a peu pels Museus Estatals de Madrid. A través d'un vídeo, en el qual van participar de forma altruista grans esportistes com Pau Gasol o Javier Fernández,  i  fullets informatius disponibles en els museus, hem intentat conscienciar als ciutadans dels beneficis de fer esport i portar una vida activa, alhora que s'exercita un altre “múscul”, el cervell. 

  {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/0Op4X4riWg0.jpg?itok=5AJ5sLAO","video_url":"https://youtu.be/0op4x4riwg0","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Adaptable, autoplaying)."]}

  La cinquena edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2019. Al nostre país es va inaugurar el 21 de setembre al Centre d'Alt Rendiment de Madrid amb una Jornada de portes Obertes en la qual van participar més de mil persones. Del 23 al 27 de Setembre es van celebrar esdeveniments de promoció amb activitats esportives en municipis, col·legis, universitats, hostiptales, clubs esportius, centres de treball, museus, etc. La Setmana es va tancar amb la celebració de dotze #BEACTIVE NIGHTS en diferents espanyoles destacant la de Ciudad Real la nit del 28 al 29 de Setembre.  Cal destacar que en aquesta edició s'han registrat més del doble de les activitats pujades a la plataforma de la Setmana Europea de l'Esport de les quals es van pujar en l'edició anterior, mostra del compromís creixent de les entitats esportives amb aquesta iniciativa. En aquest vídeo pots descobrir com va ser la BeActive Night de Ciudad Real.

  {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/4Cw0C1oauKU.jpg?itok=uGD-HqlE","video_url":"https://youtu.be/4cw0c1oauku","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Adaptable, autoplaying)."]}

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2018:

  La quarta edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2018 i la inauguració oficial a nivell europeu va tenir lloc a Viena, Àustria. A nivell nacional es va inaugurar el 23 de setembre a l'Esplanada del Rei de Madrid Ric. Posteriorment, es va traslladar el Sport Village a València, on es va celebrar una vetllada #beactive (o “beactive night”) la nit entre el 29 i 30. En aquesta edició, des del 24 al 28 es va engegar la caravana #beactive que, sortint de Madrid i tenint com a destinació final València, del 24 al 28 de setembre es va detenir en les localitats de Tarancón, Conca, Sarrión (Terol), Tortosa i Castelló.

  {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/6al1-Nu0nzY.jpg?itok=fj3vZJV6","video_url":"https://youtu.be/6al1-nu0nzy","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Adaptable, autoplaying)."]}

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2017:

  La tercera edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2017 i la inauguració oficial a nivell europeu va tenir lloc en Tartu, Estònia. A nivell nacional, el CSD va celebrar una vegada més un acte a la Plaça de Colón amb diverses demostracions esportives.

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2016:

  En 2016 es va celebrar la segona edició de la Setmana Europea de l'Esport amb el principal objectiu de promoure la participació en  l'esport i l'activitat física en tota Europa. A nivell nacional, el CSD va celebrar un acte de nou a la Plaça de Colón amb diverses demostracions esportives.

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2015:

  La primera Setmana Europea de l'Esport, cofinançada a través dels Programes Erasmus + de la Comissió Europea, es va celebrar del 7 al 13 de setembre de 2015. La Plaça de Colón de Madrid va acollir diferents demostracions esportives.