Setmana Europea de l'Esport

La sisena edició de la Setmana Europea de l'Esport (SIGUEU), iniciativa de la Comissió Europea per combatre el sedentarisme, se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre propers. La SET se celebra de forma simultània en tots els països membres de la UE i uns altres de la resta del continent, arribant a adherir-se més de 40 països

#BEACTIVE 2020

 

#EsPasión

L'objectiu és implicar a tots els estaments socials en la promoció de l'activitat física i l'esport entre la població.

En aquesta edició de 2020 volem que la SET que celebrem a Espanya torni a ser un referent internacional, un model a seguir pels altres països en la lluita contra la xacra de l'obesitat i el sedentarisme creixents a favor d'una vida saludable i activa. Lamentablement, el disseny d'activitats inicialment plantejat ha hagut de canviar de forma radical a causa de la COVID19.

Per a això anem a cridar a l'acció als ciutadans a través de les següents entitats:

 1. CENTRES EDUCATIUS DE SECUNDÀRIA.
 2. UNIVERSITATS.
 3. FEDERACIONS ESPORTIVES.
 4. GIMNASOS, CENTRES ESPORTIUS, PDMs...
 5. PARTICIPACIÓ INDEPENDENT (“LLIURE”) (Per a aquells que no hagin estat convocats per cap d'aquestes institucions)

 

Concurs CSD-BEACTIVE de fotografia/vídeo

Donades les limitacions per desenvolupar esdeveniments esportius massius proposem a aquestes institucions que plantegin als seus usuaris participar en el concurs de la Setmana Europea de l'Esport de 2020 (SIGUEU-20): CSD-BEACTIVE de fotografia/vídeo a través de les Xarxes Socials: TikTok, Twitter, Facebook i Instagram, que s'explica a continuació.

 

 

 

 

Categories:

 1. Concurs de fotografia amb l'esport com a tema central.
 2. Concurs de vídeos divertits fent esport.
 3. Concurs de  vídeos amb reptes a superar que requereixin de l'ús d'una habilitat/habilitat esportiva amb coreografia.
 4. Concurs de  vídeos amb reptes a superar que requereixin de l'ús d'una esportiva sense coreografia.
 5. Concurs de vídeos mostrant l'adaptació de la pràctica d'un esport a les mesures de prevenció del contagi que regiran en la Nova Normalitat.

Els vídeos hauran de ser originals i tenir una durada inferior a trenta segons.

COM PARTICIPAR PER PART DE LES ENTITATS

Cada entitat (federació, universitat, centre educatiu, gimnàs) haurà de proposar la seva participació al seu públic objectiu (aficionats al seu esport per a les Federacions; alumnes i professors per a les Universitats; alumnes, professors i AMPAs per als Centres Educatius; monitors i usuaris dels Gimnasos).

GRAVAR EL VÍDEO EN TIKTOK I PUJAR-HO A TWITTER / FACEBOOK /INSTAGRAM

Després de ser convocats per les respectives entitats cada autor haurà de gravar (i editar si pot ser) un vídeo en TikTok que s'ajusti a alguna de les categories proposades i pujar-ho a TWITTER, FACEBOOK i INSTAGRAM amb els hashtags #BeActive, #SemanaEuropeaDelDeporte20  i nominant a l'entitat que li hagi convocat (Per exemple @IESMelinchon) a les xarxes que aquesta entitat disposi.

SELECCIÓ DELS MILLORS DE CADA CATEGORIA I COMUNICACIÓ Al CSD

Rebuts els vídeos, cada entitat seleccionarà a les seves 3 guanyadors, les tres millors propostes segons els criteris establerts[1] i ens farà arribar a la plataforma de la SET-20 http://venus.csd.gob.es/semanaeuropeadeporte/:

 • La informació de l'entitat, que se li sol·licitarà en registrar-se en la plataforma.
 • El nombre de vídeos  per categoria pujats a les xarxes per part dels seus usuaris (para això és fonamental assegurar-se que pugen el seu vídeo o foto vinculat a la seva institució) fins al 30 de setembre de 2020.
 • Finalment, fins al 14 d'octubre,  pujarà a la Plataforma de la SET20 les url dels seus tres vídeos seleccionats en la seva categoria corresponent. Podran pujar un màxim de tres propostes ja es corresponguin a una, dues o tres categories diferents.

SELECCIÓ DELS GUANYADORS DEL CONCURS CSD-BEACTIVE

A continuació, des del CSD seleccionarem les propostes més interessants atorgant premi a:

 • Els autors de les tres millors propostes de cada categoria  (5x3=15 premis).
 • Les institucions que més vídeos/fotos hagin rebut per al seu repte/concurso fins al 30 de setembre, diferenciant entre institucions. (4x3=12 premis).
 • El millor de cada categoria dels participants “Independents” (5x1=5 premis)

Als concursants que quedin en les posicions 4ª a 10ª de cada categoria se'ls enviarà als seus domicilis un obsequi per la seva destacada participació.

Quedaran per tant 20 premis per als autors més 12 premis per a les institucions (3  per a les Federacions, 3 per a les Universitats, 3 per als centres educatius de secundària i altres 3 per als Gimnasos) amb més participació. Un total de 32 Premis.

Per optar al trofeu es valorarà molt positivament que en els vídeos/fotos aparegui escrit o es digui de viva veu: Setmana Europea de l'Esport. BEACTIVE! Que és el lema de la SET.

PREMIS.

El premi pels 20 autors dels vídeos/fotografies consistirà en:

 • Un joc d'equipament esportiu universal
 • Un trofeu dissenyat per a l'ocasió.
 • Bitllet d'anada i volta a les seves destinacions per a dues persones i una habitació doble d'hotel amb desdejuni inclòs.

El premi per a Federacions, Universitats, Centres de Secundària i Gimnasos consistirà en:

 • Un trofeu dissenyat per a l'ocasió.
 • Una pancarta adhesiva #BeActive! per posar en les seves instal·lacions.
 • Bitllet d'anada i volta a les seves destinacions per a dues persones i una nit d'amb desdejuni inclòs.

Totes les entitats participants rebran:

 • Un Diploma de participació en la SET-20 després de pujar els seus vídeos a la plataforma de la SET.
 • Una pancarta adhesiva #BeActive! per posar en les seves instal·lacions (per a les primeres organitzacions participants fins a fi d'existències. Es faran 100 unitats).

MECÀNICA DE PARTICIPACIÓ PER LLIURE

És possible que a algú li arribi aquesta convocatòria a través d'un amic però cap institució li hagi convocat. En tal cas podrà participar en modalitat LLIURE i bastarà amb que pugi el seu vídeo  de TikTok a les RRSS: TWITTER, FACEBOOK i INSTAGRAM amb els Hashtags #BeActive, #SIGUEU20Lliure[2] i nominant a  @deportegob (El Twitter del CSD). D'aquesta manera participarà directament en la categoria de Lliures. En aquest cas només podrà participar per un màxim de dues  categories i un màxim de tres obres per categoria. Per a aquesta modalitat hi haurà un premi per categoria idèntic al dels autors que hagin paticipado a través de les institucions sempre que hi hagi un mínim de 10 propostes en la categoria triada.

GALA D'ENTREGA DE RECONEIXEMENTS.

Els trofeus seran lliurats en una Gala de Reconeixement a la participació en la SET-20 a la qual assistiran altes autoritats del CSD.. Aquesta tindrà lloc a la seu del CSD a mitjan novembre després de la qual s'oferirà un vi espanyol a tots els assistents. Si fos possible es realitzaria una visita guiada a les instal·lacions del CAR de Madrid.  Hi haurà 7 accésits per categoria als quals se'ls enviarà un detall als seus domicilis Un total de 35 accésit.  A tots ens hauria agradat poder gaudir de l'esport en plena llibertat i en companyia però hem d'anar acostumant-nos a prendre totes les precaucions possibles mentre esperem al fet que aparegui una vacuna que ens permeti relaxar les mesures d'higiene recomanades pels experts en sanitat.  

[1] Els criteris que se seguiran per a la selecció dels guanyadors són: Dificultat del moviment o coreografia, qualitat de la imatge, nombre de likes registrats a data 15 d'octubre, es respecten les normes de seguretat COVID19 (CONDICIÓ IMPRESCINDIBLE), s'insereix el logo #BEACTIVE! En àudio o en vídeo; Originalitat i Riquesa plàstica.

[2] Caldrà posar el que correspongui a la categoria per la qual es presenta: #SIGUEU20LibreFoto, #SIGUEU20LibreDivertido, #SIGUEU20Librecoreo, #SIGUEU20LibreReto i #SIGUEU20LibreNuevaNormalidad.

Els nostres valors: Compromís, respecte,  inspiració, integritat, esforç i exemplaritat.

Ambaixadors SIGUEU 2020

Ray Zapata (Santo Domingo, 26 de maig de 1993).

És un esportista espanyol que competeix en gimnàstica artística, especialitzat en les proves de sòl i salt.  Com a assoliments més destacats, ha guanyat una medalla de bronze en el Campionat Mundial de Gimnàstica Artística de 2015  i una medalla d'or en els Jocs Europeus de Bakú 2015, ambdues en sòl. 

Ray Zapata

 Classificat per a Tòquio 2020

 

Sara Andrés (Madrid, 21 d'agost de 1986), atleta paralímpica.  

Medalla de bronze en el Mundial d'Atletisme de Londres en 400 i 200 metros llisos.  Record del món en 100m en Cto del Món Dubai (2019)  Rècord del món, batut fins a en 3 ocasions,  en salt de longitud, en aconseguir els 4,07 metros en la categoria T62. 

Sara Andrés

 Classificada per a Tòquio 2020.

 

Laura Ester (Barcelona, 22 de gener de 1990).

És una jugadora espanyola de waterpolo que juga com a portera en el CN Sabadell de la Divisió d'Honor Femenina i en l'equip espanyol. Ha aconseguit tots els èxits del waterpolo espanyol.  
 

 • Subcampiona d'Europa en 2008
 • Subcampiona olímpica a Londres 2012.
 • Campiona del Món i millor portera del campionat a Barcelona 2013 
 • Subcampiona del Món a  Budapest 2017 i en Gwangju 2019, millor portera del Campionat en ambdues ocasions. 
 • Dues vegades campiona d'Europa 2014 i 2020
 • Millor jugadora europea de 2017 i 2019 per la LEN
Laura Ester

 Classificada per a Tòquio 2020

Edicions anteriors de la Setmana Europea de l'Esport
 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2019: "Fes esport, practica Cultura".

  En aquesta edició de la Setmana Europea de l'Esport, des del CSD hem fet un pas més i hem vinculat l'Esport amb la Cultura. A través de la campanya ‘Fes esport, practica Cultura’, aquest any s'ha proposat a la ciutadania el repte de recórrer a peu pels Museus Estatals de Madrid. A través d'un vídeo, en el qual van participar de forma altruista grans esportistes com Pau Gasol o Javier Fernández,  i  fullets informatius disponibles en els museus, hem intentat conscienciar als ciutadans dels beneficis de fer esport i portar una vida activa, alhora que s'exercita un altre “múscul”, el cervell. 

 • Dades rellevants de la SET_EwoS 2019:

 • Dupliquem el nombre d'activitats desenvolupades del 23 al 30 de setembre pujades a la plataforma respecte a l'any  anterior: de les 336 activitats registrades en 2018, passem a un total de 682 activitats en 2019
 • Segons les dades de l'Agència Executiva d'Educació, Audiovisual i Cultura –EACEA-, Espanya ha estat el país amb major impacte a les xarxes socials dels 42 països participants amb el 23%, seguit pel Regne Unit amb el 17,4%.
 • Es van organitzar 12 ESDEVENIMENTS #BEACTIVE amb el suport directe del CSD en tot el territori espanyol
 • Es van comptabilitzar més de 340.000 participants.
 • Van participar 16 de les 17 Comunitats Autònomes que formen el nostre país.
 • {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/0Op4X4riWg0.jpg?itok=5AJ5sLAO","video_url":"https://youtu.be/0op4x4riwg0","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Incrustado Video (Adaptable)."]}

  La cinquena edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2019. Al nostre país es va inaugurar el 21 de setembre al Centre d'Alt Rendiment de Madrid amb una Jornada de portes Obertes en la qual van participar més de mil persones. Del 23 al 27 de Setembre es van celebrar esdeveniments de promoció amb activitats esportives en municipis, col·legis, universitats, hostiptales, clubs esportius, centres de treball, museus, etc. La Setmana es va tancar amb la celebració de dotze #BEACTIVE NIGHTS en diferents espanyoles destacant la de Ciudad Real la nit del 28 al 29 de Setembre.  Cal destacar que en aquesta edició s'han registrat més del doble de les activitats pujades a la plataforma de la Setmana Europea de l'Esport de les quals es van pujar en l'edició anterior, mostra del compromís creixent de les entitats esportives amb aquesta iniciativa. En aquest vídeo pots descobrir com va ser la BeActive Night de Ciudad Real.

  {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/4Cw0C1oauKU.jpg?itok=uGD-HqlE","video_url":"https://youtu.be/4cw0c1oauku","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Incrustado Video (Adaptable)."]}

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2018:

  La quarta edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2018 i la inauguració oficial a nivell europeu va tenir lloc a Viena, Àustria. A nivell nacional es va inaugurar el 23 de setembre a l'Esplanada del Rei de Madrid Ric. Posteriorment, es va traslladar el Sport Village a València, on es va celebrar una vetllada #beactive (o “beactive night”) la nit entre el 29 i 30. En aquesta edició, des del 24 al 28 es va engegar la caravana #beactive que, sortint de Madrid i tenint com a destinació final València, del 24 al 28 de setembre es va detenir en les localitats de Tarancón, Conca, Sarrión (Terol), Tortosa i Castelló.

  {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/6al1-Nu0nzY.jpg?itok=fj3vZJV6","video_url":"https://youtu.be/6al1-nu0nzy","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Incrustado Video (Adaptable)."]}

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2017:

  La tercera edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2017 i la inauguració oficial a nivell europeu va tenir lloc en Tartu, Estònia. A nivell nacional, el CSD va celebrar una vegada més un acte a la Plaça de Colón amb diverses demostracions esportives.

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2016:

  En 2016 es va celebrar la segona edició de la Setmana Europea de l'Esport amb el principal objectiu de promoure la participació en  l'esport i l'activitat física en tota Europa. A nivell nacional, el CSD va celebrar un acte de nou a la Plaça de Colón amb diverses demostracions esportives.

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2015:

  La primera Setmana Europea de l'Esport, cofinançada a través dels Programes Erasmus + de la Comissió Europea, es va celebrar del 7 al 13 de setembre de 2015. La Plaça de Colón de Madrid va acollir diferents demostracions esportives.