Setmana Europea de l'Esport 2022

La Setmana Europea de l'Esport (SIGUEU), iniciativa de la Comissió Europea per combatre el sedentarisme, es tornarà a celebrar de forma simultània en tots els països membres de la UE i uns altres de la resta del continent que s'han anat sumant des de 2015, arribant a adherir-se fins a 41 països en l'edició de 2021.

#BEACTIVE 2020

 

El objectiu és implicar a tots els estaments socials perquè realitzin una o diverses accions que fomentin l'activitat física i bons hàbits alimentaris entre la població.

En aquesta edició de 2022, any europeu de la joventut, després de dos anys de severes restriccions a la pràctica esportiva en recintes tancats, volem que la SET d'Espanya torni a batre els registres de participació en les activitats promogudes per les entitats relacionades amb l'esport en la lluita contra la xacra de l'obesitat i el sedentarisme creixents, a favor d'una vida saludable basada en l'exercici físic i l'alimentació adequada.

Per a això cridem a l'acció a:

 1. COMUNITATS AUTÒNOMES.
 2. MUNICIPIS.
 3. CENTRES EDUCATIUS.
 4. CENTRES ESPORTIUS.
 5. UNIVERSITATS.
 6. CENTRES DE TRABJO. 

Plataforma d'inscripció d'activitats 

Buscador de Actividades

 

1. DIRIGIDA A TOT EL MOVIMENT ESPORTIU

La realització i registre d'esdeveniments esportius participatius. Amb l'objectiu de realitzar un seguiment de l'impacte de la SET, tal com demana la UE, el CSD disposa d'una plataforma de registre on els esdeveniments esportius que es realitzin en el marc de la SET, poden ser inscrits. El registre d'un esdeveniment permet al seu organitzador rebre el segell oficial #BEACTIVE, el nou logotip del CSD que identifica aquesta acció com a activitat de la SET, un diploma personalitzat de participació expedit pel CSD.

Una vegada emplenat el registre, després de pujar una foto representativa de l'esdeveniment, el sistema expedeix automàticament un diploma de participació en el qual apareixen les dades d'inscripció al costat de la foto enviada. Encara que la foto s'haurà de pujar necessàriament després de la celebració de l'esdeveniment, recomanem que el registre de l'activitat es faci amb antelació perquè pugui tenir difusió prèvia.

S'OFEREIXEN PROPOSTES DE PARTICIPACIÓ EN LA SET-22, PER SECTORS, AL FINAL D'AQUEST DOCUMENT

2. DIRIGIDA Als MUNICIPIS

Promoviendo a nivell local la participació en la SET 2022 en tots els àmbits municipals pertinents (Centros educatius i Universitats, Centres de treball, Centres esportius…), realitzant activitats de promoció de l'esport, difonent les propostes de participació que se suggereixen en el punt anterior i unes altres que cada municipi pugui idear per aconseguir els nivells més alts de participació possible.

GALA D'ENTREGA DELS PREMIS CSD-BEACTIVE.

Els premis es lliuraran en una Gala de Reconeixement a la participació en la SET-22 a la qual assistiran, al costat dels guanyadors, altes autoritats del CSD, influencers, ambaixadors de la SET-22 i representants de les entitats col·laboradores la participació de les quals hagi estat clau per al bon desenvolupament d'aquest esdeveniment. Aquesta gala tindrà lloc a la seu del CSD a mitjan novembre. Prèviament es realitzarà una visita guiada a les instal·lacions del CAR de Madrid amb els assistents en la Gala que ho desitgin.

 

Els nostres valors: Compromís, respecte, inspiració, integritat, esforç i exemplaritat.

PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ EN LA SET-22 PER Als CENTRES EDUCATIUS

La proposta que llancem als Centres Educatius és que participin en la SET-22:

  1. Organizando competicions que comencin aquesta setmana i continuïn durant la resta del curs.
  2. Organitzant excursions de contingut esportiu a l'aire lliure durant tota la setmana que impliquin a tots els alumnes.
  3. Abordando el tema dels hàbits de consum saludables i la vida activa, de forma transversal, en totes o diverses de les seves assignatures
  4. Ofreciendo una peça de fruita i suprimint la pastisseria industrial als seus alumnes tots els dies d'aquesta setmana (i si pot ser fins a final d'any).
  5. Desarrollando alguna activitat física que impliqui a un nombre elevat d'alumnes.

Nuestro objectiu és que cada Centre Educatiu pugi a la plataforma de la SET-22 almenys una acció de les descrites deixant constància de la seva participació.

PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ EN LA SET-22 PER A les UNIVERSITATS

A les universitats se'ls proposa que participin amb les següents alternatives:

 

 1. Organitzant esdeveniments esportius, campionats, carreres, seminaris.
 2. Ofreciendo una peça de fruita i suprimint la pastisseria industrial als seus alumnes tots els dies d'aquesta setmana.
 3. Fent nomenament de Doctor Honoris Causa a un esportista assenyalat.
 4. Abriendo les seves instal·lacions esportives a tots els estudiants i oferint-los classes gratis de demostració.
 5. Promocionant la SET posant una pancarta BEACTIVE  en lloc visible.
 6. Creando nous espais per a la pràctica esportiva, vestuaris amb dutxes…

 

Nuestro objectiu és que cada universitat pugi a la plataforma almenys una acció de les descrites, deixant constància de la seva participació.

PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ EN LA SET-22 PER Als CENTRES ESPORTIUS

Als gestors dels Centres Esportius se'ls proposa que participin amb les següents alternatives:

a) Sacando la seva activitat al carrer o exhibint el que fan en els seus clubs.

b) Organizando jornades de portes obertes.

c) Haciendo descomptes importants durant aquesta setmana o aquest mes, o sessions de prova gratuïtes.

d) Poniendo en lloc visible que està adherit a la SET amb el logo #BEACTIVE que està disponible a la web del CSD “certificant-se” com a establiment promotor de la salut.

i) Pueden posar-se en contacte amb el seu ajuntament per veure si aquest va a participar promovent activitats per celebrar la Setmana Europea de l'Esport en les quals el seu centre pugui col·laborar.

Nuestro objectiu és que cada Centre Esportiu pugi a la plataforma de la SET-22 almenys una acció de les descrites deixant constància de la seva participació.

PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ EN LA SET-22 PER A les FEDERACIONS

La proposta que llancem a les Federacions Esportives és que participin en la SET-22:

 1. Dando difusió de la SET-22 en els seus mitjans de comunicació i xarxes.
 2. Prestando suport als municipis que ho sol·licitin per promoure el seu esport durant la SET-22.

Nuestro objectiu és que cada Federació pugi a la plataforma de la SET-22 almenys una acció de les descrites deixant constància de la seva participació.

PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ EN LA SET-22 PER Als CENTRES DE TREBALL

La proposta que llancem a les empresesés que celebrin la SET-22 del 23 al 30 de setembre organitzant esdeveniments especialsen el marc de la Setmana Europea de l'Esport pujant-los a la plataforma d'inscripció d'esdeveniments del CSD. En aquesta plataforma al costat de les seves dades d'inscripció d'activitat, les empreses podran posar un link del seu web.

 

Se els proposa que participin amb les següents alternatives:

 

a)  Exhibiendo el que fan als seus Centres de treball.

b) Poniendo en lloc visible que està adherit a la SET amb el logo #BEACTIVE que està disponible a la web del CSD “certificant-se” com a establiment promotor de la salut.

c)  Realitzar una acció especial:

-        Competició dels treballadors que estiguin seguint el programa d'activitat,

- Clinic amb algun expert en entrenament/alimentació/salut,

- Sortida de l'entorn per realitzar una activitat saludable,

- celebrar una master class col·lectiva en instal·lacions del centre o un espai obert (pàrquing…)…

 

El nostre objectiu és que cada Centre de treball pugi a la plataforma de la SET-22 almenys una acció de les descrites deixant constància de la seva participació.

PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ EN LA SET-22 PELS INFLUENCERS DE L'EXERCICI FÍSIC I LA SALUT

La importància dels influencers ha anat en augment durant la pandèmia i ha estat una de les claus per mantenir a la població activa, la qual cosa ha suposat un benefici físic i mental fonamental per a molts de nosaltres. Des del CSD, davant aquesta situació de nova normalitat, volem reconèixer-los el seu treball i animar-los al fet que segueixin promovent l'activitat física i l'esport a través dels seus canals.

Queremos animar-los al fet que realitzin un repte a les seves xarxes socials amb el #BEACTIVE, especialment dissenyat per a la Setmana Europea de l'Esport, del 23 al 30 de setembre. Els tres que aconsegueixin més “likes” a data 1 d'octubre obtindran el premi CSD_BEACTIVE que es lliurarà pel President del CSD en la Gala d'entrega de trofeus, a la fi de novembre, en la qual podran trobar-se amb altres influencers, amb les autoritats del CSD, amb els esportistes ambaixadors de la SET-22 i podran gaudir d'una visita guiada a les instal·lacions del CAR de Madrid. Però, sobretot, hauran contribuït amb el foment de l'activitat física saludable en aquesta iniciativa europea.

Aquesta Gala serà atesa pels mitjans.

Per participar hauran d'enviar la seva proposta de repte a infosed@csd.gob.es amb el següent contingut:

 • Nom de l'autor/influencer.
 • Red social empleada.
 • Pantallazo amb el nombre de likes a data 1 d'octubre.
 • Enlace del vídeo per a la seva visualització i possible edició amb vista a la Gala d'entrega de Premis CSD-BEACTIVE.

La participació en aquest concurs suposarà la cessió de l'ús dels vídeos guanyadors per part del CSD per promoure la SET-22.

Ambaixadors de la SET 2021

Rubén García

Rubén Garcia és conegut en Instagram en @rvbengarcia amb més de 300.000 seguidors, recognoscible per la seva eterna badana en el front i el seu cos de portada de Sport Life. Aquest gerundés de 27 anys és en realitat un graduat en Enginyeria Biomèdica amb un master en Monitoratge d'Assajos Clínics i un altre en Màrqueting Farmacèutic. Durante anys va compaginar el seu treball d'oficina en una companyia farmacèutica i en una multinacional dedicada a gestionar assajos clínics en oncologia, amb el seu blog de viatges i el seu compte d'Instagram com influencer de fitness.  

Durant la pandèmia, va decidir deixar el seu treball al món de l'enginyeria biomèdica per apostar per la seva passió per l'esport, amb la seva formació com a tècnic de fitness, en nutrició i suplementación esportiva. Durant la quarentena, vam poder seguir els seus entrenaments diaris en directe i les seves receptes de cuina saludable, servint de motivació i inspiració per a moltes persones que no feien esport o es cuidaven i de les quals ja eren apassionats del món fitness com ell. Ahora acaba de sortir a la llum la seva nova App BejaoFit

Rubén García

 

 

Francisco Cubelos Sánchez

Francisco Cubelos Sánchez (Talavera de la Reina, 8 d'octubre de 1992) és un esportista espanyol que competeix en piragüisme en la modalitat d'aigües tranquil·les.

Ganó tres medalles en el Campionat Mundial de Piragüisme, en els anys 2018 i 2019, i cinc medalles en el Campionat Europeu de Piragüisme entre els anys 2012 i 2018.

Participó en els Jocs Olímpics Londres 2012, obtenint el setè lloc en la prova de K-1 1000 m.

Francisco Cubelos Sánchez

 

 

 

Roxana Daniela Popa Nadelcu

Roxana Daniela Popa Nedelcu (nascuda el 2 de juny de 1997 en Constența ) és una gimnasta artística espanyola d'origen romanès que ha representat a España en totes les seves competicions internacionals. Popa va entrar en contacte per primera vegada amb la gimnàstica en la seva Romania natal, on hi ha una llarga tradició en l'esport, i allí va tenir el seu entrenament inicial.  Ara, entrena al Centre Nacional de Formació d'Espanya (CARD) i forma part de l'EGAD Els Cantos Alcorcón de Madrid. Els seus millors esdeveniments són el salt i l'exercici en el sòl.

Ha accedit a col·laborar amb la promoció de la SET-21 transmetent la seva passió per l'esport.

Roxana Daniela Popa Nadelcu

 

 

 

Rafael Nogués Martínez

Licenciado en Educació Física. INEF Madrid 1985-90.

Catedràtic d'Ensenyament Secundari en Educació Física (2010).

Profesor de Educación Física en el I.E.S. Blasco Ibáñez de Cullera (1991- hasta la fecha).

Tècnic Superior en Dietètica (2013).

Finalista en els premis NAOS 2015 del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a la promoció de l'activitat física en l'àmbit escolar amb el projecte: “L'escola promotora d'hàbits saludables, una experiència en l'I.I.S. Blasco Ibáñez de Cullera”.

Responsable de l'obtenció del distintiu de qualitat de centres docents "Segello Vida Saludable" en 2017 a l'IES Blasco Ibáñez, atorgat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Coautor del llibre al costat de Javier Miñano Espín. “Activitat física i esport. Claus per a una vida sana. El complement ideal per a la medicina del segle XXI”. 2019. Editorial Cercle Rojo.

Autor del llibre. “Activitat Física, alimentació i salut. Guia per a estudiants de secundària i batxillerat”. 2020. Editorial Educàlia.

Creador del Canal de You Tube al desembre de 2019: “ACTIVITAT FÍSICA, ESPORT, EXERCICI FÍSIC I SALUT”.  Canal que té per finalitat aportar vídeos amb continguts pràctics i teòrics per divulgar els beneficis de l'activitat física i l'esport per a la salut. Dirigit a tota la població i especialment als joves.

Hasta juny de 2021 ha publicat 152 vídeos i té 3150 subscriptors.

Rafael Nogués Martínez
Edicions anteriors de la Setmana Europea de l'Esport

SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2021:

En aquesta setena edició de la Setmana Europea de l'Esport es va optar per no promoure nombrosos esdeveniments multitudinaris, com era nostre costum en temps pre-pandèmia, a causa de la vigència del risc de contagi en España malgrat la vacunació massiva que s'ha pogut dur a terme al nostre país. Encara així, hem pogut registrar una quantitat important d'activitats (191) que des de tota la geografia nacional s'han pujat a la nostra plataforma.

Hemos volgut seguir sent prudents i per això hem organitzat un únic gran esdeveniment, la BEACTIVE NIGHT  dels Palmells de Gran Canària, que va ser tot un èxit d'assistència, en el qual els visitants van poder practicar molt diverses modalitats esportives en un ambient festiu. Aquest vídeo il·lustra el que s'ha fet amb la inestimable col·laboració de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canària.

También hem reptat als Municipis d'Espanya al fet que ens enviessin un vídeo d'al voltant de 1’30” que reflectís l'oferta esportiva del seu poble o ciutat classificats en quatre categories diferents en funció de la seva població i hem rebut 63 propostes d'alta qualitat de les quals us deixem una mostra a continuació. Esperem que aquestes imatges ens motivin per mantenir-nos actius aprofitant els recursos que els municipis posen a la nostra disposició.

 

San esteban de Gormaz:

El Casar:

Teruel:

 

Pamplona:

 

Cartagena:

SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2020:

La aparició de la Covid-19 va suposar la restricció de l'activitat esportiva a Espanya, especialment a la fi de setembre, després de l'estiu, en el qual el nombre de contagis i defuncions estava incrementant-se diàriament. Això va suposar l'anul·lació de tots els esdeveniments participatius que es poguessin haver plantejat, inclòs el que volíem haver celebrat a Gijón, que va haver de transformar-se en qüestió de dies en una filmació a porta tancada de les master class que teníem previst haver fet en una zona cèntrica i propera a la platja de Sant Lorenzo.

En el seu lloc plantegem la participació en un curs de foto i vídeo al que es van presentar algunes obres de gran qualitat però, com va ocórrer amb la resta d'esdeveniments presencials, la gala d'entrega de premis també va haver de ser suspesa, sent enviats els trofeus als seus respectius destinataris per correu postal.

Tenemos posades les nostres esperances en la vacunació massiva que ens permeti tornar a celebrar la SET com de costum, amb gran participació de tot el sector esportiu.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/D0LTlzrcOEk.jpg?itok=VENDuaxH","video_url":"https://youtu.be/d0ltlzrcoek","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Adaptable)."]}

SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2019:

La cinquena edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2019. En el nostre país es va inaugurar el 21 de setembre al Centre d'Alt Rendiment de Madrid amb una Jornada de portes Obertes en la qual van participar més de mil persones. Del 23 al 27 de Setembre es van celebrar esdeveniments de promoció amb activitats esportives en municipis, col·legis, universitats, hostiptales, clubs esportius, centres de treball, museus, etc. La Setmana es va tancar amb la celebració de dotze #BEACTIVE NIGHTS en diferents espanyoles destacant la de Ciudad Real la nit del 28 al 29 de Setembre.  Hay que destacar que en aquesta edició s'han registrat més del doble de les activitats pujades a la plataforma de la Setmana Europea de l'Esport de les quals es van pujar en l'edició anterior, mostra del compromís creixent de les entitats esportives amb aquesta iniciativa. En aquest vídeo pots descobrir com va ser la BeActive Night de Ciudad Real.

Duplicamos el nombre d'activitats desenvolupades del 23 al 30 de setembre pujades a la plataforma respecte a l'any  anterior: de les 336 activitats registrades en 2018, passem a un total de 682 activitats en 2019. Segons les dades de l'Agència Executiva d'Educació, Audiovisual i Cultura –EACEA-, Espanya ha estat el país amb major impacte a les xarxes socials dels 42 països participants amb el 23%, seguit pel Regne Unit amb el 17,4%.

Se van organitzar 12 ESDEVENIMENTS #BEACTIVE amb el suport directe del CSD en tot el territori espanyol. Se van comptabilitzar més de 340.000 participants. Van participar 16 de les 17 Comunitats Autònomes que formen el nostre país.

 • {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/0Op4X4riWg0.jpg?itok=5AJ5sLAO","video_url":"https://youtu.be/0op4x4riwg0","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Adaptable)."]}

   

  {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/4Cw0C1oauKU.jpg?itok=uGD-HqlE","video_url":"https://youtu.be/4cw0c1oauku","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Adaptable)."]}

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2018:

  La quarta edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2018 i la inauguració oficial a nivell europeu va tenir lloc a Viena, Àustria. A nivell nacional es va inaugurar el 23 de setembre a l'Esplanada del Rei de Madrid Ric. Posteriorment, es va traslladar el Sport Village a València, on es va celebrar una vetllada #beactive (o “beactive night”) la nit entre el 29 i 30. En aquesta edició, des del 24 al 28 es va engegar la caravana #beactive que, sortint de Madrid i tenint com a destinació final València, del 24 al 28 de setembre es va detenir en les localitats de Tarancón, Conca, Sarrión (Terol), Tortosa i Castelló.

  {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/6al1-Nu0nzY.jpg?itok=fj3vZJV6","video_url":"https://youtu.be/6al1-nu0nzy","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Adaptable)."]}

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2017:

  La tercera edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2017 i la inauguració oficial a nivell europeu va tenir lloc en Tartu, Estònia. A nivell nacional, el CSD va celebrar una vegada més un acte a la Plaça de Colón amb diverses demostracions esportives.

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2016:

  En 2016 es va celebrar la segona edició de la Setmana Europea de l'Esport amb el principal objectiu de promoure la participació en  l'esport i l'activitat física en tota Europa. A nivell nacional, el CSD va celebrar un acte de nou a la Plaça de Colón amb diverses demostracions esportives.

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2015:

  La primera Setmana Europea de l'Esport, cofinançada a través dels Programes Erasmus + de la Comissió Europea, es va celebrar del 7 al 13 de setembre de 2015. La Plaça de Colón de Madrid va acollir diferents demostracions esportives.