Autoritzada la convocatòria d'ajudes a les federacions esportives espanyoles per valor de 50 milions d'euros

•    Aquestes ajudes estan destinades a fomentar la preparació esportiva i els resultats dels equips i esportistes que representen a Espanya en les competicions esportives internacionals

•    Enguany preolímpico i preparalímpico comença la classificació dels esportistes per als pròxims Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020

•    D'aprovar-se el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2019, l'import d'aquestes ajudes ascendiria a 69,6 milions d'euros

•    El projecte de Pressupostos per a 2019  contempla també el suport -pels drets audiovisuals i l'aportació per part de la Llei del Joc-, que faria que les federacions obtingueren una aportació de l'Estat de 103.752.000 euros, la qual cosa constitueix una xifra rècord

Madrid, 08 de febrer de 2019.- El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Cultura i Esport, José Guirao, ha autoritzat al Consell Superior d'Esports la convocatòria d'ajudes a les federacions esportives espanyoles per un import total de 50.055.510 euros. 

Amb aquestes ajudes el Govern vol fomentar la preparació esportiva i els resultats dels equips i esportistes que representen a Espanya en les competicions esportives internacionals. De forma complementària, unes altres de les finalitats d'aquestes ajudes són: impulsar els programes de tecnificació esportiva per a promoure el salt a l'alta competició dels joves talents; promoure la formació i perfeccionament dels tècnics esportius, jutges, àrbitres o equivalents; fomentar les competicions nacionals i internacionals; i encoratjar la participació de la dona en tots els àmbits de l'esport.

La convocatòria d'ajudes tindrà a més dues línies de subvenció específiques: una destinada a recolzar als esportistes espanyols pels resultats obtinguts l'any anterior i, una altra, per a seus de federacions internacionals a Espanya i per a presidents espanyols o membres de comitès executius de federacions esportives internacionals.

És important recordar que enguany 2019 és preolímpico i preparalímpico, la qual cosa li confereix una especial rellevància per ser l'any en el qual molts esportistes i seleccions nacionals han de començar la classificació per als pròxims Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020 i la preparació en esports de gel per a Pequín 2022. Així mateix, les federacions no olímpiques i no paralímpiques precisen dels millors mitjans materials i humans per a aconseguir els nombrosos èxits que cada any els seus esportistes aconsegueixen en els campionats del Món i d'Europa als quals assisteixen. 

cal assenyalar que l'import de 50 milions d'euros correspon a l'establit en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2018, actualment prorrogats. D'aprovar-se el projecte de Pressupostos per a 2019 aquesta quantitat ascendiria a 69,6 milions d'euros.  

El projecte de Pressupostos per a 2019  contempla també el suport -pels drets audiovisuals i l'aportació per part de la Llei del Joc-, que faria que les federacions obtingueren una aportació de l'Estat de 103.752.000 euros, la qual cosa constitueix una xifra rècord.