II Conferència Sectorial d'Esport

II Conferència Sectorial d'Esport
  • Després de l'aprovació del passat divendres en el Consell de Ministres, el ministre de Cultura i Esport, José Guirao, ha explicat als consellers de les comunitats autònomes les línies generals de la llei, així com el detall sobre el procés de la seua tramitació
  • Ara, s'obri un termini d'audiència pública en la qual els representants autonòmics, entre uns altres, tenen un termini de dos setmanes per a presentar al·legacions
  • Tots els assistents han estat d'acord a arribar a la fase de tramitació parlamentària amb un text de “màxim consens”
  • Per a Guirao ha sigut una reunió “molt positiva i constructiva”

Madrid, 05 de febrer de 2018.- El ministre de Cultura i Esport, José Guirao, ha presidit hui la segona reunió de la Conferència Sectorial d'Esport que ha tingut com a assumpte principal el contingut de l'Avantprojecte de la Llei de l'Esport, aprovat divendres passat en el Consell de Ministres.

Durant la seua intervenció, Guirao ha explicat als representants autonòmics les línies generals del text, així com el calendari de tramitació que ara comença. “S'obri un termini de dos setmanes per a enviar-nos opinions, matisacions i al·legacions, amb la finalitat de que, juntament amb les dels altres actors del món de l'esport, puguem polir-ho i convertir-ho en projecte perquè vaja al Congrés amb el màxim consens”, ha relatat el ministre. Respecte als drets econòmics de les federacions esportives, ha insistit que la llei tracta de protegir als esports minoritaris i que, en qualsevol cas, estem en el període d'audiència pública per a “parlar i escoltar a tot el món”.

En relació al rebuig de LaLiga als aspectes que arreplega la llei sobre els drets d'imatge, Guirao ha aclarit que el ministeri va “a parlar amb tot el món” i que “qui vullga parlar amb nosaltres no va a tindre cap problema, estem en el període d'audiència, per la qual cosa si estem equivocats rectificarem”.

El ministre de Cultura i Esport ha destacat que en la reunió, que ha tingut lloc en la seu del Consell Superior d'Esports (CSD), la majoria de les intervencions dels representants autonòmics s'han enfocat en la necessitat d'aconseguir el màxim acord possible sobre l'avantprojecte, per la qual cosa l'ha qualificat de “molt positiva i cordial”.

Grups de treball sobre hàbits saludables i igualtat

Durant la reunió d'este òrgan, que es va crear el passat mes de juliol i que representa el màxim espai d'interlocució entre l'Administració General de l'Estat i les comunitats i ciutats autònomes, també s'ha informat sobre  la constitució i l'inici de les reunions dels grups de treball creats sobre hàbits saludables i igualtat en l'esport en aquella primera sessió constituent.

Integrants de la Conferència Sectorial d'Esport

La Conferència Sectorial està presidida pel ministre de Cultura i Esport i composta pels consellers de les comunitats i ciutats autònomes de Ceuta i Melilla competents en matèria d'esport, la presidenta del Consell Superior d'Esports, el director General d'Esports, el sotssecretari del Ministeri de Cultura i Esport i un representant del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública. 

En la reunió celebrada hui han assistit representants dels governs autonòmics de: Aragó, Astúries, Illes Balears, Castella – La Manxa, Castella i Lleó, Cantàbria, Catalunya, Ceuta, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, La Rioja, Múrcia i Navarra, amb les absències d'Andalusia, Canàries, País Basc i Melilla.