El CSD i Espanya Global difondran en el món el model espanyol d'esport segur

 El secretari d'Estat Manuel Muñiz visita les instal·lacions del CAR de Madrid
  • El secretari d'Estat Manuel Muñiz visita les instal·lacions del CAR de Madrid
  • Irene Lozano recorda que l'OMS ha lloat a Espanya pel model esportiu utilitzat en pandèmia: “Hem de cuidar eixa bona imatge i seguir demostrant que és compatible fer esport i cuidar la salut”

Madrid, 16 de desembre de 2020. La presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD), Irene Lozano, ha mantingut hui una reunió amb el secretari d'Estat de la d'Espanya Global, Manuel Muñiz, amb la finalitat de seguir conjuminant esforços i treball de manera estreta i coordinada en les polítiques d'esport segur. cal recordar que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va lloar la manera en què l'esport espanyol va afrontar la desescalada i l'evolució de la pandèmia, gràcies a una estratègia de diàleg fructífera entre  tots  els  agents  del sector  –Consell,  Federacions Esportives, organitzadors, COE i CPE- i als protocols sanitaris pactats de manera conjunta.

Els dos secretaris d'Estat han coincidit en la necessitat de no baixar la guàrdia en les mesures higiènic sanitàries en l'àmbit de l'esport nacional i internacional que es disputa en el nostre país i en la necessitat de seguir manant a la comunitat internacional els missatges que Espanya és una destinació segura per a l'organització de competicions i els nostres esportistes entrenen i competixen baix les més estrictes mesures de prevenció que garantixen la seua salut.

Així es va demostrar, de fet, al final de la temporada 2019/2020 amb la represa de les lligues de futbol professional (especialment la Lliga Santander, la primera gran competició global que va tornar en pandèmia); la bambolla que va permetre celebrar a València la fase final de l'ACB de bàsquet; la Volta a Burgos i, amb posterioritat la Tornada ciclista a Espanya; així com la celebració diferents carreres de Moto GP i Fórmula 1. Tot açò baix el recer del Grup de Tasques per a l'Impuls de l'Esport (GTID) en el qual estan presents tots els actors del sector.

Irene Lozano va recordar, al final de la visita de Manuel Muñiz que “hem de seguir cuidant la bona imatge que el nostre esport ha aconseguit en el món, no ja solament per la seua història d'èxits sinó per la forma segura en què està afrontant la pandèmia”. “Anem a seguir demostrant que és compatible fer esport i cuidar la salut”, va reblar.