Classificació Paralímpica Tòquio 2020

Logo JJ OO Paralímpics Tòquio 2020

ESPORTISTES I EQUIPS ESPANYOLS CLASSIFICATS PER Als JOCS PARALÍMPICS DE TÒQUIO 2020. Esports pendents de classificació; esports que no han aconseguit la classificació; terminis de classificació

Nombre de places obtingudes: 51 (Actualització: 12 de març de 2020)

***Esports on ja s'han obtingut places nominals o la plaça per a Espanya

 

Atletisme*** (12 places)

Esportistes/Equips que han obtingut plaça nominal o la plaça per a Espanya:

 • Marató. Gustavo Nieves i Alberto Suárez (Marató T11/12), Adiatarou Iglesias (100m T12), Yassine Ouhdadi (5.000m T13), Kim López (pese T12), Héctor Cabrera (javelina T12), Meritxell Playà (longitud T11), Iván Cano (longitud T13), més 3 places més per al país per quarts llocs en el CM d'atletisme IPC de Dubai. Més una plaça atorgada per IPC.

Màxim per país, 45 places en proves masculines i 35 en proves femenines.

Obtenen una (1) plaça de classificació per al seu país els quatre (4) primers esportistes dels Campionats del Món de 2019 (Dubai, novembre) en cada prova de medalla en el programa Paralímpic de Tòquio 2020 (excloent la Marató)

Atletisme

World Per a Athletics establirà un ránking de classificació de 12 mesos des de l'1 d'abril de 2019 fins a l'1 d'abril de 2020 per a cadascuna de les proves individuals amb medalla en el Programa de Proves per a Tòquio 2020

Per a Marató, aconseguixen una (1) plaça de classificació per a la seua NPC els dos (2) esportistes millor classificats en el Top 6 de cada prova de marató en el Programa Paralímpic de Tòquio 2020 (Marató Los Angeles, Londres, Seül, Chicago i Nova York)  que hagen aconseguit una MES en la Copa del Món de Marató de World Per a Athletics, que no hagen aconseguit una plaça de classificació per un altre mètode. També obtenen una (1) plaça de classificació per a la seua NPC els quatre (4) primers esportistes dels Campionats del Món de Marató de 2019 en cada prova de medalla en el Programa Paralímpic de Tòquio 2020 (Londres). 

Bàdminton

Màxim de places de classificació que podrà concedir-se a un NPC és 21, onze (11) places per a proves masculines i deu (10) places de

Bàdminton

classificació per a proves femenines. Podran realitzar-se excepcions pel mètode d'Invitació de la Comissió Bipartida.

Assignació per Ránking. Publicació 2 d'abril de 2020.

Assignació per Invitació Comissió Bipartida.

Bàsquet SR*** (2 places)

Equips que han obtingut plaça nominal o la plaça per a Espanya:

Bàsquet

- Equip espanyol femení

- Equip espanyol masculí

Màxim places per país, 1 masculí, 1 femení.

Es classifiquen directament els equips que aconseguisquen els primers llocs en el corresponent torneig masculí de cadascun dels següents Campionats Zonals de Bàsquet en Cadira de Rodes de la IWBF 2019, en el nostre cas 4 equips d'Europa IWBF, tant per a masculí com para femení. Seu i data per determinar.

Boccia

La plaça de classificació d'equip o parelles és assignada al NPC, no a un esportista o equip a títol nominal.

En el cas de la classificació individual per la Llista del Rànquing Mundial la plaça és assignada a l'esportista a títol individual, no al NPC.

Boccia

Places: Màxim (1) plaça de classificació d'equip/parelles per a cada NPC en cadascuna de les proves de medalla d'Equips BC1/BC2, Pareja BC3 i Pareja BC4, i de dos (2) places de classificació per prova individual de medalla a aquells NPCs que classifiquen a un esportista exclusivament per al torneig individual.

Obtenen una (1) plaça de classificació de Parelles o Equips per als seus respectius Comités Paralímpics Nacionals les parelles i equips (excloent al país amfitrió) que queden primers en cadascun dels següents Campionats Regionals de Boccia de la BISFed 2019. (Campionat d'Europa a Sevilla, del 27 d'agost a l'1 de setembre)

També assignació per ránking.

Ciclisme*** (2 places)

Equips que han obtingut plaça nominal o la plaça per a Espanya:

 • Classe C1

 • Classe C1-C3

Màxim de places de classificació que podrà concedir-se a un NPC és 21, 14 places per a proves masculines i 7 places de classificació

Ciclisme

per a proves femenina (Tàndem explica com 1 plaça). Podran realitzar-se excepcions pel mètode d'Invitació de la Comissió Bipartida.

Podran classificar-se per Ránking o per Invitació de la Comissió Bipartida.

Esgrimisca SR

Màxim de places de classificació que podrà concedir-se a un NPC és 20, 10 places per a tiradors masculins i 10 places de classificació

Esgrima

para tiradores femeninos. Sistema de clasificación por Ránking, a 31 de mayo de 2020.

Futbol-5*** (1 Plaça)

Equips que han obtingut plaça nominal o la plaça per a Espanya:

- Equip espanyol masculí

Futbol

Màxim una plaça per país (Equip Masculí).

Assignació places. Campió del Món 2018, Campionat d'Europa 2019, 2 places, del 15 al 24 de setembre a Roma.

Goalball

El nombre màxim de places de classificació que podrà concedir-se a un NPC és una (1) plaça de classificació d'equip masculí i una

Goalbal

(1) plaça d'equip femení.

Places: Els tres primers del CM de 201 (masculí i femení), Campió d'Europa masculí i femení (del 5 al 14 octubre en Rostock, Alemanya), 2 primers del ránking mundial, per a un total de 10 equips.

Halterofília Powerlifting

El nombre màxim de places de classificació que podrà assignar-se a un Comité Paralímpic Nacional és huit (8) places per a esportistes

Powerlifting

masculins degudament classificats i huit (8) places per a esportistes femenins. S'assigna a l'esportista a títol individual.

S'assigna per ránking, 8 primers esportistes de cada pes, i per Comissió Bipartida concedides per la World Per a Powerlifting i IPC (20 places en total)

Hípica

Plaza per al país, no a títol individual, excepte si és per Invitació de la Comissió Bipartida, que sí seria individual.

Hípica

Máx 4 places per país.

4 places als 3 primers classificats en el CM de 2018

4 places per als 7 primers països del ránking

4 places per al campió d'Europa

A nivell individual va per Ránking i Invitació Bipartida

Judo

Plaza a títol nominal. Màxim 13 places per país, 7 places masculines, 6 femenines.

Judo

Assignació de places per ránking mundial (Assignació protegida per a la classe B1 pel Rànquing Mundial de 2020 i per Ránking 2020) i per

Invitació Bipartida. Total 80 masculines i 58 femenines.

Natació*** (24 places)

Esportistes que han obtingut plaça nominal o la plaça per a Espanya:

7 places (resultats mundial) + 17 atorgades per ránking (Total = 24 places)

Natació
 • 1 plaça, aconseguida per Sarai Gascó S9-100 m lliures femení
 • 1 plaça, aconseguida per Toni Ponce  S5 en el 200 m lliures masculí
 • 1 plaça, aconseguida per Jacobo Garrido  S9 en 400 m lliures masculí
 • 1 plaça, aconseguida per Teresa Perales S5 en el 50 m esquena femení
 • 1 plaça, aconseguida per Nuria Marqués SM 9 en el 20 0m estils femení
 • 1 plaça, aconseguida per Oscar Salguero  SB8 en el 100 m braça SB8 masculí
 • 1 plaça, aconseguida per Michelle Alonso SB14 en el 100 m braça femení

Plaza al país, excepte les quals siguen per invitació.

El nombre màxim de places de classificació que pot assignar-se a un NPC és trenta-quatre (34) places de masculí i vint-i-huit (28) places de femení, d'un màxim de seixanta-dos (62) places de classificació per NPC.

Assignació places per CM, del 9 al 15 de setembre a Londres (2 primers de cada prova), per marca mínima i per Invitació Bipartida, total 340 masculines i 280 femenines.

Piragüisme*** (2 places)

Esportistes que han obtingut plaça nominal o la plaça per a Espanya:

Paracanoe

- Higinio Rivero en Canoa VL2
- Juan Valle en Caiac KL3

S'assigna al país. Màxim 9 places, 5 masculines i 4 femenines

Reme

La plaça s'assigna al país. El nombre màxim de places de classificació d'embarcacions que podrà concedir-se a un NPC és d'una (1)

Reme

embarcació per prova amb medalla per a una assignació màxima de quatre (4) places de classificació masculines i (4) quatre places de classificació femenines (excloent-se els timoners).

Es classifiquen per assignació de places en el campionat del món de rem de la FISA 2019, 25 d'agost a 1 de setembre (Linz-Ottensheim, Àustria) o les regates de Classificació Continental, 27-29 d'abril (Varese, Itàlia), a més d'invitació Bipartida.

Rugbi SR

Màxim un equip mixt  per país.

Rugbi

Classificació:

 • Campió del món de 2018
 • 4 primers equips en el Campionat d'Europa, Divisió A
Taekwondo*** (1 plaça)

Esportistes que han obtingut plaça nominal o la plaça per a Espanya:

 • Álex Vidal K43

S'assigna plaça al país, no a l'esportista.

El nombre màxim de places de classificació que podrà concedir-se a un NPC és tres (3) places de classificació per a proves masculines i

Taekwondo

tres (3) places de classificació per a proves femenines d'un total de sis (6) places de classificació, sempre que totes estes places hagen sigut guanyades a través dels mètodes d'assignació de la llista del Ránking Mundial K44 i K43.

L'assignació de places serà per ránking mundial (12 masc i 12 femen de K44 i 6 masc i 6 femen de K43), per assignació en Europeu (2020, per determinar), o per invitació.

Tenis SR

La plaça s'assigna a l'esportista a títol nominal.

Assignació per ránking i per invitació.

Classifiquen els primers quaranta (40) jugadors masculins, no classificats mitjançant un altre mètode, en el Rànquing Mundial en Individuals de

Tenis

Tenis en Cadira de Rodes que es tanque el 8 de juny de 2020.

Classifiquen les primeres vint-i-dos (22) jugadores, no classificades mitjançant un altre mètode, en el Rànquing Mundial en Individuals de Tenis en Cadira de Rodes que es tanque el 8 de juny de 2020.

Classifiquen els dotze (12) primers jugadors quad classificats en el Rànquing Mundial en Individuals de Tenis en Cadira de Rodes que es tanque el 8 de juny de 2020.

Tenis de taula*** (6 places)

Esportistes que han obtingut plaça nominal o la plaça per a Espanya:

6 places

 • Iker Sastre, classe 2
 • Álvaro Valera, classe 5
 • Jordi Morales, classe 6
 • Juan Bautista Pérez, classe 9
 • José Manuel Ruiz, classe 10
 • Eduardo Cuesta, classe 11

La plaça s'assigna a l'esportista a títol nominal. El nombre màxim de places de classificació, per prova individual, que podrà concedir-se a un NPC és tres (3), per a un màxim de trenta-tres (33) places masculines i trenta (30) places femenines.

Assignació per Torneig de classificació mundial, campionat Europa des.2019 (el campió de cada prova), per invitació i per ránking:

Assignació per Torneig de classificació mundial, 10 al 12 d'abril del 2021 en Lasko (Eslovènia)

Masculí                             Femení

Tenis de taula

Classe 1-----4                         Classe 1-2---5

Classe 2---- -8                        Classe 3----- 6

Classe 3-----10                       Classe 4----- 6

Classe 4----- 8                        Classe 5----- 2

Classe 5----- 4                        Classe 6----- 2

Classe 6----- 7                        Classe 7----- 2

Classe 7----- 7                        Classe 8----- 1

Classe 8----- 10                      Classe 9----- 1

Classe 9----- 5                        Classe 10----- 2

Classe 10----- 5                      Classe 11----- 1

Classe 11----- 4

Tir amb arc

La plaça s'assigna al NPC, no nominal, excepte la invitació.

Tir amb arc

El nombre màxim de places de classificació que un NPC pot obtindre està basat en la taula de més baix. Aquell NPC els esportistes del qual hagen obtingut una plaça com a campió del món en individual i mixt (en cada sexe) en 2019 podrà demanar com a màxim una plaça més addicional de contingent. Podran fer-se excepcions a través del mètode d'assignació per Invitació de la Comissió Bipartida.

Quadre paralímpic tir amb arc

Assignació de places segons resultats Campionat d'Europa i Campionat del Món.

Tir olímpic*** (1 plaça)

 Esportistes que han obtingut plaça nominal o la plaça per a Espanya:

 • Juan Saavedra (primer espanyol que ha obtingut plaça per a Espanya)  modalitat de 50 metros carabina lliure tendit R6

La plaça s'assigna al país.

El nombre màxim de places de classificació que podrà assignar-se a un NPC és dotze (12), amb un màxim d'huit (8) places per a qualsevol dels sexes.

Assignació de plaça directa en els Campionats del Món de World Shooting Per a Sport (WSPA) 2018 i 2019, i en les tres Copes del

Tir

Món de World Shooting Per a Sport (WSPA) que hi haurà en 2018/2020 i que seran designades com a Classificatòries per als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020. Solament podrà obtindre's plaça de classificació si el resultat iguala o supera la Marca/Puntuació Mínima de Classificació (MQS) d'eixa prova de medalla. Tota plaça que no puga ser assignada a causa d'esta restricció serà assignada a través del Mètode d'Invitació de la Comissió Bipartida. Les places d'assignació directa són atorgades en orde cronològic en cadascuna de les competicions. Un esportista solament podrà aconseguir una (1) plaça de classificació per al seu Comité Paralímpic Nacional. El nombre màxim de places de classificació que un NPC podrà obtindre per prova de medalla al llarg de totes les competicions classificatòries és tres (3).

Les places d'assignació directa són específiques per al sexe del que es tracte i classifiquen per a ser inscrits en la prova de medalla del programa dels Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 on fóra originàriament aconseguida eixa plaça. Els esportistes podran ser inscrits en proves addicionals, sempre que hagen aconseguit una Marca/Puntuació Mínima de Classificació (MQS) en la corresponent prova de medalla en almenys una (1) Competició Reconeguda de WSP.

 

Triatló

Pel que fa a Rio s'ha augmentat en dos el nombre de proves per a este esport a Tòquio, quedant 4 proves per a hòmens i 4 per a dones.

La plaça de classificació és assignada al Comité Paralímpic Nacional (NPC) no a un esportista a títol nominal.

Triatló

El nombre màxim de places de classificació que podrà concedir-se a un NPC és dos (2) places de classificació per prova de medalla d'un màxim total de setze (16) places de classificació. Podran concedir-se excepcions a través del mètode d'Assignació per Invitació de la Comissió Bipartida.

Classificació per ránking i per invitació.

Plaza per Rànquing

Els nou (9) primers esportistes masculins i femenins classificats en cada prova de medalla en el Rànquing de Classificació Paralímpica de la ITU que es tanque el 29 de juny de 2020, que no hagen obtingut plaça de classificació mitjançant un altre mètode, aconseguiran una (1) plaça de classificació per al seu Comité Paralímpic Nacional fins a completar el contingent màxim per a la corresponent prova de medalla.

Voleibol assegut

Màxim 1 equip per país, masculí i femení.

Voley

Classificació per Campionat del Món, Campionats Zonals, ránking i invitació.