Team España: nous programes de preparació olímpica i paralímpica en el camí a París 2024

 

Team España és un projecte desenvolupat pel CSD per a l'impuls de l'esport espanyol, amb un doble vessant: intensificar la preparació olímpica i paralímpica dels esportistes i equips que competiran a París 2024 i potenciar aquelles disciplines esportives estratègiques en la projecció de la imatge d'España a tot el món.

Per a açò, este projecte, s'estructura en dos programes específics per a aconseguir estos objectius: Team España Élite i Team España Estratégico.

 

Team España Élite

El programa Team España Élite sufraga a aquells esportistes olímpics i paralímpics amb més opcions de medalla en els Jocs de París 2024. Es pretén, d'esta manera, superar els resultats assolits a Barcelona 92 i seguir sent una potència mundial de primer orde en els Jocs Paralímpics.

Team España Estratégico

El programa Team España Estratégico està dirigit a especialitats no olímpiques, però claus en la projecció de la imatge del nostre país en l'exterior, com a automobilisme o motociclisme. En concret, està destinat a esportistes que garantisquen la continuïtat en els èxits espanyols en especialitats que no formen part del programa dels Jocs Olímpics ni Paralímpics. A més, recolza a esports professionals com el tenis i el golf, que podran rebre ajudes per al desenvolupament de la base en funció de projectes concrets que presenten les seues federacions.

 

La dotació d'estos dos programes ascendix a 16 milions d'euros anuals durant el cicle olímpic. És a dir, un total de 48 milions en el trienni 2022-2024, que es canalitzen a través de les federacions esportives espanyoles i que beneficiarà a més de 230 esportistes.

Esta partida es concreta, entre altres coses, en ajudes per a cobrir necessitats d'equipament, a facilitar la preparació en els llocs de residència dels esportistes o a sufragar desplaçaments per a concentracions internacionals o participació en competicions classificatòries.

Este projecte va ser aprovat en Consell de Ministres el 4 d'octubre de 2022.

 

Consulta ací tota la informació publicada sobre els programes Team España