Los directores generales de Deportes de la Unión Europea ponen en común sus estrategias para seguir avanzando en igualdad de género

El desafiament és que la igualtat entre dones i homes sigui real i efectiva

Els responsables d'Esports dels països membres han abordat aquest dijous a València, en la primera jornada de la reunió de directors generals, l'execució i implementació de les polítiques d'igualtat

Existen coincidencias en la lectura de la situación. El desafío es que la igualdad entre mujeres y hombres ante la ley sea real y efectiva

 


València, 21 de setembre. La reunió dels directors generals d'Esports de la Unió Europea (UE), que se celebra els dies 21 i 22 de setembre a València en el marc de la Presidència espanyola del Consell de la UE, s'ha centrat aquest dijous en l'anàlisi i posada en comú de les polítiques d'igualtat de gènere en l'esport.

Si bé “la igualtat entre dones i homes és un dret consagrat des dels pilars fundacionals de la Unió”, segons ha subratllat el director general d'Esports d'Espanya, Fernando Molinero, “aquest principi ha de materialitzar-se en l'execució i implementació de polítiques concretes i impregnar tota la política pública i àrea d'actuació, inclòs l'esport”.

Sota aquest prisma, la igualtat de gènere ha estat el tema de discussió de la primera jornada de la reunió de directors generals d'Esports de la Unió Europea, que ha començat amb la salutació institucional del director general d'Esports de la Generalitat Valenciana, Luis Cervera, i del director d'Esport de la Direcció general d'Educació, Esport, Joventut i Cultura de la Comissió Europea, Georg Häusler.

Els responsables esportius dels països membres de la Unió Europea han coincidit a assenyalar que la igualtat és una de les principals polítiques esportives per als poders públics dels països membres, tal com ha exposat la cap de la unitat d'esport de la Comissió Europea, Floor Van Houdt.

En la sessió celebrada en el Palau de les Arts i les Ciències, la sotsdirectora general de Dona i Esport del Consell Superior d'Esports, Bàrbara Fortes, ha posat en valor les iniciatives desenvolupades per impulsar la igualtat de gènere en l'àmbit esportiu, des de la base fins a la competició, abordant matèries com el lideratge, la protecció, la visibilitat i sensibilització, la formació o la professionalització.

Els directors generals d'Esports de la Unió Europea han explicat les actuacions que estan desenvolupant en matèria d'igualtat de gènere i compartit els seus plans estratègics, existint nombroses coincidències en la lectura de la situació per part dels diferents estats membres. El desafiament és que la igualtat davant la llei sigui real i efectiva.

El programa d'aquesta reunió dels directors generals d'Esports dels països de la Unió Europea continuarà aquest divendres, amb una jornada centrada en el combat del discurs d'odi en l'esport i la coorganización de grans esdeveniments esportius. Aquest divendres, en horari vespertí, està prevista així mateix la Conferència sobre Entorns Segurs/Segurs en l'Esport, que també es desenvolupa en el marc de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea.

 

 

Galeria de fotos

Dossier de premsa