La Comissió Directiva del CSD qualifica com a professional la Lliga ASOBAL d'Handbol

La Comissió Directiva del Consell Superior d'Esports (CSD) ha aprovat este migdia la professionalització de la Lliga ASOBAL

Se convertix així en la quarta lliga professional estatal, després de la Primera i Segona divisió de futbol, l'ACB de Bàsquet i la més recent Lliga Professional Femenina de Futbol.

 

Madrid, 7 de juliol2022. La Comissió Directiva del Consell Superior d'Esports (CSD) ha aprovat este migdia la professionalització de la Lliga ASOBAL de la Real Federació Espanyola d'Handbol (RFEBM), mitjançant la qualificació de les seues competicions com a oficials de caràcter professional i àmbit estatal.

Con esta decisió de l'òrgan rector del CSD, ASOBAL es convertix en la primera lliga professional d'handbol a Espanya i la quarta lliga professional estatal, després de la Primera i Segona divisió de futbol masculí, la Lliga ACB de Bàsquet i la recent Lliga Professional Femenina de Futbol.

La professionalització d'ASOBAL a partir de la pròxima temporada es produïx després que el passat 9 de juny tots els seus clubs aprovaren per unanimitat en una assemblea general extraordinària el nou estatus de la categoria, amb el vistiplau del CSD.

Fundada en 1958 amb el nom de Divisió d'Honor -nomene que va modificar en 1990 per l'actual-, la Lliga ASOBAL està integrada actualment per setze equips. “Es tracta d'una nova fita per al nostre esport.

La professionalització enfortirà l'economia dels clubs incidint de manera positiva en la preparació dels jugadors, i això farà que obtinguem millors resultats en les competicions, també internacionals”, ha explicat el secretari d'Estat per a l'Esport, José María Franco.

A més de la catalogació com a professional de la Lliga ASOBAL, laComisión Directiva del CSD ha aprovat la modificació d'Estatuts de les federacions de futbol, billar, hoquei i piragüisme i de l'ACB-de la qual també ha aprovat la modificació del Reglament de Competicions-; la modificació del Codi Disciplinari i el Reglament General de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i la inscripció de l'Associació de l'Esport Español (ADESP) en el Registre d'Associacions Esportives del CSD, entre altres punts al voltant del dia.

La Comissió Directiva del CSD té entre les seues competències les d'autoritzar i revocar-la constitució de les Federacions esportives espanyoles; aprovar definitivament els seus estatuts i reglaments, els de les Lligues professionals i Agrupacions de clubs; designar als membres del Tribunal Administratiu de l'Esport; reconéixer l'existència d'una modalitat esportiva a l'efecte de laLey de l'Esport; o qualificar les competicions oficials de caràcter professional i àmbit estatal.

La Comissió reunida hui l'han conformat José Manuel Franco en qualitat de president; el director general d'Esports, Albert Soler, com a vice-president; i el subdirector general de Règim Jurídic de l'Esport, Fernando Molinero, com a secretari. Com a vocals, han format part de la Comissió Juan María Fernández, director del Gabinet de Presidència del CSD; Lucía Muñoz-Repiso, subdirectora general d'Esport Professional i Control Financiero; Jesús Mardaras, subdirector general d'Alta Competició; Eduardo Morán, president de la Diputació de León; Asunción Loriente, presidenta de la Federació Espanyola de Rem; Natalia Orive, presidenta de l'Associació de Jugadores de Futbol Sala Femení; David Aganzo, president de l'AFE; i Carmen Acedo, Advocada de l'Estat Cap.