Setmana Europea de l'Esport 2023

La Setmana Europea de l'Esport (SIGUEU), iniciativa de la Comissió Europea per a combatre el sedentarisme, es tornarà a celebrar de forma simultània en tots els països membres de la UE i uns altres de la resta del continent que s'han anat sumant des de 2015, arribant a adherir-se fins a 40 països en l'edició de 2022.

El objectiu és implicar a tots els estaments socials perquè realitzen una o diverses accions que fomenten l'activitat física i bons hàbits alimentaris entre la població.

En esta edició de 2023, any europeu de la formació contínua, volem que la SET d'Espanya torne a batre els registres de participació en les activitats promogudes per les entitats relacionades amb l'esport en la lluita contra l'alifac de l'obesitat derivada del sedentarisme creixent i els roïns hàbits de consum, a favor d'una vida saludable basada en l'exercici físic i l'alimentació adequada. De fet, el CSD ha firmat un compromís amb la Iniciativa HealthyLifeStyle4All pel qual redoblarà esforços en la difusió de la Setmana Europea de l'Esport.

Per a açò voldríem explicar un any més amb els agents més implicats en la promoció esportiva:
COMUNITATS AUTÒNOMES.
MUNICIPIS.
CENTROS EDUCATIVOS.
CENTRES ESPORTIUS.
UNIVERSITATS.
CENTRES DE TREBALL.

Plataforma d'inscripció d'activitats
Buscador de Actividades
Recursos Gráficos  

1. PROPOSTA D'ACCIÓ Al MOVIMENT ESPORTIU

Registro i realització d'esdeveniments esportius participatius. Amb l'objectiu de realitzar un seguiment de l'impacte de la SET, tal com demana la UE, el CSD disposa d'una plataforma de registre on es poden inscriure els esdeveniments esportius que es realitzen en el marc de la SET. El registre d'un esdeveniment permet al seu organitzador rebre el segell oficial #BEACTIVE, el nou logotip del CSD que identifica eixa acció com a activitat de la SET i un diploma personalitzat[1] de participació expedit pel CSD.

[1] Una vegada emplenat el registre, després de pujar una foto representativa de l'esdeveniment, el sistema expedix automàticament un diploma de participació en el qual apareixen les dades d'inscripció al costat de la foto enviada. Encara que la foto s'haurà de pujar necessàriament després de la celebració de l'esdeveniment, recomanem que el registre de l'activitat es faça amb antelació perquè puga tindre difusió prèvia.

S'OFERIXEN PROPOSTES DE PARTICIPACIÓ EN LA SET-23, PER SECTORS, AL FINAL D'ESTE DOCUMENT

2. PROPOSTA D'ACCIÓ Als MUNICIPIS

Promoviendo a nivell local la participació en la SET 2023 en tots els àmbits municipals pertinents (Centros educatius i Universitats, Centres de treball, Centres esportius…), realitzant activitats de promoció de l'esport, difonent les propostes de participació que se suggerixen en el punt anterior i unes altres que cada municipi puga idear per a aconseguir els nivells més alts de participació possible.

GALA D'ENTREGA DELS PREMIS CSD-BEACTIVE.

Los premis s'entregaran en una Gala de Reconeixement a la participació en la SET-23 a la qual assistiran, al costat dels guanyadors, altes autoritats del CSD, influencers, ambaixadors de la SET-23 i representants de les entitats col·laboradores la participació de les quals haja sigut clau per al bon desenvolupament d'este esdeveniment. Esta gala tindrà lloc en la seu del CSD a mitjan novembre. Prèviament es realitzarà una visita guiada a les instal·lacions del CAR de Madrid amb els assistents en la Gala que ho desitgen.

Els nostres valors: Compromís, respecte, inspiració, integritat, esforç i exemplaritat. 

PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ EN LA SET-23 PER Als CENTRES EDUCATIUS

La proposta que llancem als Centres Educatius és que participen en la SET-23:

  1. Organizando competicions que comencen eixa setmana i continuen durant la resta del curs.
  2. Organitzant excursions de contingut esportiu a l'aire lliure durant tota la setmana que impliquen a tots els alumnes.
  3. Abordando el tema dels hàbits de consum saludables i la vida activa, de forma transversal, en totes o diverses de les seues assignatures
  4. Ofreciendo una peça de fruita i suprimint la pastisseria industrial als seus alumnes tots els dies d'eixa setmana (i si pot ser fins a final d'any).
  5. Desarrollando alguna activitat física que implique a un nombre elevat d'alumnes.

Nuestro objectiu és que cada Centre Educatiu puge a la plataforma de la SET almenys una acció de les descrites deixant constància de la seua participació.

PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ EN LA SET-23 PER A les UNIVERSITATS

A les universitats se'ls proposa que participen amb les següents alternatives:

 1. Organitzant esdeveniments esportius, campionats, carreres, seminaris.
 2. Ofreciendo una peça de fruita i suprimint la pastisseria industrial als seus alumnes tots els dies d'eixa setmana.
 3. Fent nomenament de Doctor Honoris Causa a un esportista assenyalat.
 4. Abriendo les seues instal·lacions esportives a tots els estudiants i oferint-los classes gratis de demostració.
 5. Promocionant la SET posant una pancarta BEACTIVE  en lloc visible.
 6. Creando nous espais per a la pràctica esportiva, vestuaris amb dutxes…

Nuestro objectiu és que cada universitat puge a la plataforma almenys una acció de les descrites, deixant constància de la seua participació.

La proposta que llancem a les Federacions Esportives és que participen en la SET-23:

 1. Dando difusió de la SET-23 en els seus mitjans de comunicació i xarxes.
 2. Prestando suport als municipis que ho sol·liciten per a promoure el seu esport durant la SET-23.

Nuestro objectiu és que cada Federació puge a la plataforma de la SET almenys una acció de les descrites deixant constància de la seua participació.

PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ EN LA SET-23 PER Als CENTRES DE TREBALL

La proposta que llancem a les empreses és que celebren la SET-23, del 23 al 30 de setembre, organitzant esdeveniments especials en el marc de la Setmana Europea de l'Esport pujant-los a la plataforma d'inscripció d'esdeveniments del CSD. En esta plataforma al costat de les seues dades d'inscripció d'activitat, les empreses podran posar un link del seu web.

Se els proposa que participen amb les següents alternatives:

a)  Exhibiendo el que fan en els seus Centres de treball.

b) Poniendo en lugar visible que está adherido a la SED con el logo #BEACTIVE que está disponible en la web del CSD “certificándose” como establecimiento promotor de la salud.

c)  Realitzar una acció especial:

- Competició dels treballadors que estiguen seguint el programa d'activitat,

- Clinic amb algun expert en entrenament/alimentació/salut,

- Eixida de l'entorn per a realitzar una activitat saludable,

- celebrar una master class col·lectiva en instal·lacions del centre o un espai obert (pàrquing…)…

Nuestro objetivo es que cada Centro de trabajo suba a la plataforma de la SED al menos una acción de las descritas dejando constancia de su participación.

La importància dels influencers ha anat en augment durant la pandèmia i ha sigut una de les claus per a mantindre a la població activa, la qual cosa ha suposat un benefici físic i mental fonamental per a molts de nosaltres. Des del CSD, davant esta situació de nova normalitat, volem reconéixer-los el seu treball i animar-los al fet que seguisquen promovent l'activitat física i l'esport a través dels seus canals.

Volem animar-los al fet que realitzen un repte en les seues xarxes socials amb el #BEACTIVE, especialment dissenyat per a la Setmana Europea de l'Esport, del 23 al 30 de setembre. Els tres que aconseguisquen més “likes” a data 1 d'octubre obtindran el premi CSD_BEACTIVE que s'entregarà pel President del CSD en la Gala d'entrega de trofeus, a la fi de novembre, en la qual podran trobar-se amb altres influencers, amb les autoritats del CSD, amb els esportistes ambaixadors de la SET-23 i podran gaudir d'una visita guiada a les instal·lacions del CAR de Madrid. Però, sobretot, hauran contribuït amb el foment de l'activitat física saludable en esta iniciativa europea.

Esta Gala serà atesa pels mitjans.

Per a participar hauran d'enviar la seua proposta de repte a infosed@csd.gob.es amb el següent contingut:

 • Nom de l'autor/influencer.
 • Xarxa social empleada.
 • Pantallazo amb el nombre de likes a data 1 d'octubre.
 • Enllaç del vídeo per a la seua visualització i possible edició amb vista a la Gala d'entrega de Premis CSD-BEACTIVE.

La participació en este concurs suposarà la cessió de l'ús dels vídeos guanyadors per part del CSD per a promoure la SET-23.

EDICIONS ANTERIORS DE LA SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT

SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2022:

Per fi, després dels anys de restriccions provocades per la pandèmia, en 2022 hem pogut organitzar una Setmana Europea de l'Esport sense limitacions quant a mesures especials d'higiene preventiva de contagis.

En esta octava edició, celebrada com cada any del 23 al 30 de setembre, hem arribat a registrar 773 activitats, a sol 25 del rècord aconseguit de 2019, que va anar de 798. Ens han recolzat entitats com el COE, el COE, la Fundació Sanitas o l'ONCE al costat d'altres socis ja habituals com la Fundació España Activa, la Fundació Deporte Jove o el circuit Ploggin Tour. Tots ells han promogut activitats dins d'esta setmana promovent la vida saludable a través de l'activitat física, l'esport i els hàbits de consum saludables.

Melilla va acollir l'esdeveniment principal de la SET-2022 amb una llarga jornada d'activitats que van culminar amb una #BEACTIVE NIGHT. A este esdeveniment es van sumar altres municipis d'Andalusia i la Regió de Múrcia que van rebre el suport del CSD en forma de material de difusió i monitors per al desenvolupament dels seus master class amb una important afluència de públic. En total es van organitzar 9 ESDEVENIMENTS #BEACTIVE amb el suport directe del CSD. Van participar 13 de les 17 Comunitats Autònomes que formen el nostre país. Açò suposa una reducció de participació per autonomies que afrontarem per a la pròxima edició.

SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2021:

En esta setena edició de la Setmana Europea de l'Esport es va optar per no promoure nombrosos esdeveniments multitudinaris, com era nostre costum en temps pre-pandèmia, a causa de la vigència del risc de contagi a Espanya a pesar de la vacunació massiva que s'ha pogut dur a terme en el nostre país. Encara així, hem pogut registrar una quantitat important d'activitats (191) que des de tota la geografia nacional s'han pujat a la nostra plataforma.

Hemos volgut seguir sent prudents i per açò hem organitzat un únic gran esdeveniment, la BEACTIVE NIGHT  dels Palmells de Gran Canària, que va ser tot un èxit d'assistència, en el qual els visitants van poder practicar molt diverses modalitats esportives en un ambient festiu. Este vídeo il·lustra el que s'ha fet amb la inestimable col·laboració de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canària.

También hem reptat als Municipis d'Espanya al fet que ens enviaren un vídeo d'al voltant de 1’30” que reflectira l'oferta esportiva del seu poble o ciutat classificats en quatre categories diferents en funció de la seua població i hem rebut 63 propostes d'alta qualitat de les quals us deixem una mostra a continuació. Esperem que estes imatges ens motiven per a mantindre'ns actius aprofitant els recursos que els municipis posen a la nostra disposició.

 

San esteban de Gormaz:

El Casar:

Teruel:

 

Pamplona:

 

Cartagena:

SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2020:

La aparició de la Covid-19 va suposar la restricció de l'activitat esportiva a Espanya, especialment a la fi de setembre, després de l'estiu, en el qual el nombre de contagis i defuncions estava incrementant-se diàriament. Açò va suposar l'anul·lació de tots els esdeveniments participatius que es pogueren haver plantejat, inclòs el que volíem haver celebrat a Gijón, que va haver de transformar-se en qüestió de dies en una filmació a porta tancada de les master class que teníem previst haver fet en una zona cèntrica i pròxima a la platja de Sant Lorenzo.

En el seu lloc plantegem la participació en un curs de foto i vídeo al que es van presentar algunes obres de gran qualitat però, com va ocórrer amb la resta d'esdeveniments presencials, la gala d'entrega de premis també va haver de ser suspesa, sent enviats els trofeus als seus respectius destinataris per correu postal.

Tenemos posades les nostres esperances en la vacunació massiva que ens permeta tornar a celebrar la SET com de costum, amb gran participació de tot el sector esportiu.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/D0LTlzrcOEk.jpg?itok=VENDuaxH","video_url":"https://youtu.be/d0ltlzrcoek","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Adaptable)."]}

SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2019:

La cinquena edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2019. En el nostre país es va inaugurar el 21 de setembre en el Centre d'Alt Rendiment de Madrid amb una Jornada de portes Obertes en la qual van participar més de mil persones. Del 23 al 27 de Setembre es van celebrar esdeveniments de promoció amb activitats esportives en municipis, col·legis, universitats, hostiptales, clubs esportius, centres de treball, museus, etc. La Setmana es va tancar amb la celebració de dotze #BEACTIVE NIGHTS en diferents espanyoles destacant la de Ciudad Real la nit del 28 al 29 de Setembre.  Hay que destacar que en esta edició s'han registrat més del doble de les activitats pujades a la plataforma de la Setmana Europea de l'Esport de les quals es van pujar en l'edició anterior, mostra del compromís creixent de les entitats esportives amb esta iniciativa. En este vídeo pots descobrir com va ser la BeActive Night de Ciudad Real.

Duplicamos el nombre d'activitats desenvolupades del 23 al 30 de setembre pujades a la plataforma respecte a l'any  anterior: de les 336 activitats registrades en 2018, passem a un total de 682 activitats en 2019. Segons les dades de l'Agència Executiva d'Educació, Audiovisual i Cultura –EACEA-, Espanya ha sigut el país amb major impacte en les xarxes socials dels 42 països participants amb el 23%, seguit pel Regne Unit amb el 17,4%.

Se van organitzar 12 ESDEVENIMENTS #BEACTIVE amb el suport directe del CSD en tot el territori espanyol. Se van comptabilitzar més de 340.000 participants. Van participar 16 de les 17 Comunitats Autònomes que formen el nostre país.

 • {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/0Op4X4riWg0.jpg?itok=5AJ5sLAO","video_url":"https://youtu.be/0op4x4riwg0","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Adaptable)."]}

   

  {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/4Cw0C1oauKU.jpg?itok=uGD-HqlE","video_url":"https://youtu.be/4cw0c1oauku","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Adaptable)."]}

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2018:

  La quarta edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2018 i la inauguració oficial a nivell europeu va tindre lloc a Viena, Àustria. A nivell nacional es va inaugurar el 23 de setembre en l'Esplanada del Rei de Madrid Ric. Posteriorment, es va traslladar el Sport Village a València, on es va celebrar una vetlada #beactive (o “beactive night”) la nit entre el 29 i 30. En esta edició, des del 24 al 28 es va posar en marxa la caravana #beactive que, eixint de Madrid i tenint com a destinació final València, del 24 al 28 de setembre es va detindre en les localitats de Tarancón, Conca, Sarrión (Terol), Tortosa i Castelló.

  {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/6al1-Nu0nzY.jpg?itok=fj3vZJV6","video_url":"https://youtu.be/6al1-nu0nzy","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Adaptable)."]}

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2017:

  La tercera edició de la Setmana Europea de l'Esport es va celebrar del 23 al 30 de setembre de 2017 i la inauguració oficial a nivell europeu va tindre lloc en Tartu, Estònia. A nivell nacional, el CSD va celebrar una vegada més un acte en la Plaça de Colón amb diverses demostracions esportives.

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2016:

  En 2016 es va celebrar la segona edició de la Setmana Europea de l'Esport amb el principal objectiu de promoure la participació en  l'esport i l'activitat física en tota Europa. A nivell nacional, el CSD va celebrar un acte de nou en la Plaça de Colón amb diverses demostracions esportives.

   

 • SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT 2015:

  La primera Setmana Europea de l'Esport, cofinançada a través dels Programes Erasmus + de la Comissió Europea, es va celebrar del 7 al 13 de setembre de 2015. La Plaça de Colón de Madrid va acollir diferents demostracions esportives.