Víctor Francos reivindica “l'esport com a política social de primer nivell” en l'entrega dels reconeixements CSD-BeActive

El president ha subratllat la importància de la col·laboració de les diferents administracions per al foment d'una vida més activa
  • La Junta d'Andalusia, els Ajuntaments de Ciudad Real, Rivas Vaciamadrid i Tarazona i la revista Sportlife, entre uns altres, han vist reconeguda la seua contribució al foment de l'activitat física i els hàbits de vida saludables

 

Madrid, 29 de novembre de 2023.- El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Víctor Francos, ha fet entrega este dimecres dels reconeixements CSD-BeActive 2023 a les Comunitats Autònomes, municipis, centres educatius, centres esportius, universitats, mitjans de comunicació i centres de treball que han mostrat un major compromís amb la promoció de la pràctica esportiva i els hàbits saludables durant la Setmana Europea de l'Esport, celebrada el passat mes de setembre.

En un acte celebrat en la Sala Samaranch, el president del CSD ha felicitat i agraït a tots els premiats el seu constant impuls a accions que fomenten una vida activa i sana entre la ciutadania. En este sentit, ha afirmat que “BeActive permet capitalitzar una iniciativa europea en el territori espanyol”. “Sense vosaltres no seria possible”, ha remarcat.

A més, ha apostat per la col·laboració entre les administracions públiques per a “fer de l'esport una política social de primer nivell”. “No és el mateix el xiquet o xiqueta que té una activitat esportiva extraescolar després de classe, que qui no la té perquè no pot. L'esport té un gran impacte i hi ha marge per a usar-ho per a bé, per a lluitar per causes que valguen la pena. BeActive ha de ser un exemple més”, ha assegurat.

“Per esta raó, el CSD espera col·laborar amb les Comunitats Autònomes, Ajuntaments i Diputacions per a desenvolupar les polítiques públiques esportives. L'esport és un dels terrenys en els quals ens podem trobar i val la pena intentar-ho”, ha sentenciat Víctor Francos.

 

Reconeixements CSD-BeActive 2023

 

Els reconeixements CSD-BeActive es dirigixen a Comunitats Autònomes, municipis, centres educatius, centres esportius, universitats, centres de treball i mitjans de comunicació que han mostrat un major compromís amb la promoció de la pràctica esportiva i els hàbits saludables durant la Setmana Europea de l'Esport.

En l'edició de 2023, en la categoria de Comunitats Autònomes s'ha reconegut la labor de la Junta d'Andalusia per ser la comunitat amb els tres municipis més participatius en la suma de les seues activitats.

Els municipis de menys de 5.000 habitants premiats per disposar d'un major nombre d'activitats en relació amb la seua població han sigut Pezuela de les Torres (Madrid), Balanegra (Almeria) i Cabanillas de la Serra (Madrid). Els consistoris que compten amb una població entre 5.000 i 50.000 habitants i que han sigut guardonats són: Guadalix de la Serra (Madrid), Martorell (Barcelona) i Tarassona (Saragossa). I, finalment, els ajuntaments amb més de 50.000 habitants premiats han sigut Ciudad Real, Rivas Vaciamadrid i Arganda del Rei.

A més, s'ha concedit un premi especial a l'originalitat per la composició d'una cançó/himne de la Setmana Europea de l'Esport 2023 a l'Ajuntament de Rivas Vaciamadrid.

En la categoria de centres universitaris, la Universitat de Valladolid, la Universitat Jaume I i la Universitat de Barcelona han sigut les premiades per comptar amb un major nombre de propostes durant esta novena edició de la Setmana Europea de l'Esport.

También s'ha reconegut el compromís dels següents centres escolars: el CEIP Clara Sánchez, de Castella-la Manxa; el CEIP Miguel de Cervantes, de Castella-la Manxa; i el CEIP Concepción Arenal, de la Comunitat Valenciana.

A Fiesta Colombina SLU se li ha concedit el reconeixement per ser el centre de treball amb més activitats proposades i més participació.

Els Premis CSD-BeActive també valoren la labor dels mitjans de comunicació compromesos amb la difusió de la iniciativa europea, els seus valors i la lluita contra el sedentarisme. En este cas el guardó ha sigut para SportLife per la seua cobertura de la Setmana Europea de l'Esport de 2023.

 

 

Els ambaixadors d'enguany han sigut Víctor Gutiérrez, waterpolista, membre de la selecció espanyola, i activista LGTBI; Varo Hernández, ciclista que competix en la modalitat de BMX estil lliure, especialista en la prova de flatland, i que va guanyar dos medalles en el Campionat Europeu de Ciclisme BMX estil pibre, plata en 2021 i bronze en 2023; i Marta Arce, judoca paralímpica guanyadora de tres medalles en els Jocs d'Atenes (2004), Pequín (2008) i Londres (2012).

En l'acte, celebrat en la seu del Consell Superior d'Esports, han estat presentes representants de totes les organitzacions i institucions premiades, així com de la Fundació Espanya Activa i Plogging Tour, entitats col·laboradores de l'esdeveniment.

La Setmana Europea de l'Esport és una iniciativa de la Comissió Europea per a combatre el sedentarisme que se celebra de forma simultània en tots els països membres de la UE i uns altres de la resta del continent que s'han anat sumant des de 2015.