Antiviolencia multa a un aficionat/aficionat amb dos propostes de sanció de 4.000 i 3.001 euros per realitzar gestos racistes contra un jugador del Reial Madrid i llançar diverses botelles d'aigua al terreny de joc en el partit RCD Mallorca-Reial Madrid

16 d'abril de 2024.- La Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport ha acordat proposar dos sancions, una de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos i una altra de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en el partit RCD Mallorca – Reial Madrid CF, va realitzar diversos gestos racistes contra el jugador del Reial Madrid Aurélien Tchouaméni, i posteriorment va llançar dos botelles d'aigua al terreny de joc que no van impactar en cap jugador però que va provocar que el partit fóra detingut durant almenys un minut.

Així mateix, la Comissió Antiviolencia ha acordat estes altres propostes de sanció per als següents aficionats:

 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat que, durant el partit Rayo Vallecano – Reial Madrid CF, va realitzar gestos racistes contra el jugador del Reial Madrid Vinicius Jr. i va proferir greus insults contra ell cada vegada que s'aproximava a la banda d'esta graderia.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, durant el partit Rayo Vallecano – Cadis CF, va agredir violentament a un membre de l'equip de seguretat del club local.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, durant el partit Real Oviedo – Real Racing Club de Santander, va insultar i va agredir a una vigilant de seguretat en l'interior del recinte esportiu.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, durant el partit Getafe CF – Sevilla FC, va proferir insults racistes contra un jugador de l'equipe visitant el que va provocar que l'àrbitre detinguera el partit durant més de dos minuts i que s'haguera d'activar el protocol antirracismo a través de la megafonia de l'estadi.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, durant el partit València CF – Reial Madrid CF, va proferir greus insults, crits i gestos racistes en reiterades ocasions contra el jugador del Reial Madrid Vinicius Jr. 
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en finalitzar el partit Granada CF – Reial Societat de Futbol, va insultar greument i va escopir a un agent de la policia Nacional, incitant a més a la resta d'aficionats/aficionats que allí es trobaven perquè imitaren la seua conducta i impediren l'eixida dels jugadors.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, durant el partit SD Eibar – Burgos CF, va colpejar violentament en la cara a un altre aficionat/aficionat en l'interior del recinte esportiu.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en el control d'accés a l'estadi en el partit Reial Saragossa – SD Amorebieta, va protagonitzar una baralla amb els vigilants de seguretat, mantenint una actitud molt violenta en tot moment i colpejant fins i tot en la cara a un vigilant de seguretat i en el cap a un membre de l'equip de Protecció Civil.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos per a cadascun dels sis aficionats/aficionats identificats -membres d'un grup radical i violent de l'equipe visitant, i amb motiu del partit Reial Valladolid – Reial Saragossa, van iniciar en una baralla de carrer amb un grup d'aficionats/aficionats locals en un local d'oci pròxim a l'estadi, en la qual es van llançar pedres i altres objectes contundents.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat que, en finalitzar el partit Reial Betis – Athletic Club, va saltar de la graderia i va invadir el terreny de joc quan encara els jugadors romanien en el terreny de joc.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos per a cadascun dels tres aficionats/aficionats identificats de l'equip local que, en durant el partit Rayo Vallecano – Cadis CF, van provocar una baralla en l'interior de l'estadi.    
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos per a cadascun dels dos aficionats/aficionats identificats de l'equip local que, en el partit de Lliga de Campions Atlètic de Madrid – Inter de Milà, van invadir el terreny de joc per a celebrar amb els jugadors el gol marcat.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en els controls d'accés a l'estadi en el partit València CF – Getafe CF, se li van confiscar dos bengales de fum que pretenia entrar al camp.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equipe visitant que, durant el partit Cadis CF – Atlètic de Madrid, va llançar una botella d'aigua a la graderia inferior on es trobaven situats els aficionats/aficionats locals.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en el partit Reial Societat de Futbol – Vila-real CF, va insultar greument als agents policials, colpejant fins i tot a un d'ells i mostrant una actitud violenta arribant a enfrontar-se cara a cara amb un d'ells.

Declaració d'alt risc:

 

Primera Divisió: Real Betis Balompié – Sevilla FC - Domingo, 28 d'abril, a Sevilla