Franco viatja a Costa Rica per a assistir a la IV Assemblea de la Xarxa Iberoamericana de Dona i Esport i als partits de la selecció femenina de futbol sub-20

Viatge del president del CSD

El secretari d'Estat assistirà als dos partits amistosos que disputarà la selecció espanyola femenina de futbol sub-20 enfront de Costa Rica, país amfitrió de la pròxima Copa del Món 2022 de la categoria

José Manuel Franco mantindrà reunions de treball amb responsables de l'esport de la regió amb l'objectiu d'intercanviar experiències sobre el procés de professionalització del futbol femení impulsat pel Govern espanyol

Madrid, 15 setembre de 2021. El president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco, viatja hui a la ciutat de San José (Costa Rica) on participarà en IV Assemblea de la Xarxa Iberoamericana de Dona i Esport, encontre organitzat en el marc de la celebració del Bicentenario de la Independència d'Amèrica Central.

A més, l'agenda del president del CSD inclou l'assistència als partits amistosos que disputarà la selecció espanyola de futbol femení sub-20 enfront de Costa Rica, país que albergarà la Copa del Món de la categoria en 2022. Estos encontres se celebraran demà dijous a les 19,00 hores i el pròxim dia 19 de setembre a les 12.30 h (les dos hores locals de Costa Rica).

José Manuel Franco aprofitarà el seu viatge a Costa Rica per a mantindre reunions de treball amb responsables de l'esport del país centre americà amb el propòsit d'intercanviar experiències i coneixements sobre el projecte de professionalització del futbol femení impulsat pel Govern espanyol.

En este sentit, el secretari d'Estat explicarà davant les autoritats de la regió el procés iniciat per la Comissió Directiva del CSD amb l'aprovació, el passat 15 de juny, de la professionalització de la Primera Divisió femenina de futbol. Una fita pionera en l'esport espanyol lloc que es tracta de la primera competició femenina que adquirix eixa catalogació. El CSD destinarà 31 milions d'euros, durant els pròxims tres anys per a la professionalització de la màxima categoria del futbol femení.

El dia previ a la seua intervenció com a secretari executiu de la IV Assemblea de la Xarxa Iberoamericana de Dona i Esport, José Manuel Franco té previst assistir a l'espectacle artístic commemoratiu del Bicentenario de la Independència en el #HacemosEquipo MINISTERI DE CULTURA I DEPORTE CONSELL SUPERIOR D'ESPORTS Estadi Nacional de Costa Rica, que estarà presidit pel president de la República, Carlos Alvarado Quesada, i per l'alcalde de San José, Johnny Araya Monge.

Durante la seua estada a Costa Rica, José Manuel Franco visitarà el dissabte 18 de setembre, a partir de les 10.30 h (hora local de Costa Rica), l'escola de futbol de la Carpio on cada dia desenes de dones juguen al futbol per a promoure la igualtat de gènere, la defensa dels drets humans de la dona i l'apoderament femení a través de la ferramenta soci-educativa del futbol.