Irene Lozano reunix en el CSD a les capitanes dels equips de Primera del futbol femení

  • Tras la reunió d'ahir amb els directius dels clubs de la Primera Divisió femenina, la secretària d'Estat manté un encontre amb les jugadores per a avançar en el projecte de professionalització del futbol femení espanyol

Madrid, 02 de desembre de 2020. La presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD), Irene Lozano, ha mantingut hui una reunió amb les capitanes dels equips de la Primera Divisió del futbol femení per a seguir avançant en el projecte de professionalització d'esta competició.

La secretària d'Estat per a l'Esport ha pogut conéixer de primera mà les preocupacions i demandes de les jugadores, al mateix temps que ha transmès a totes elles el compromís del Govern per treballar en la creació d'una competició professional femenina “sostenible, atractiva i innovadora”.

L'encontre, celebrat en la seu del Consell, s'ha produït un dia després de la reunió mantinguda per Irene Lozano amb els presidents i directius dels clubs de la Primera Divisió en la qual es va materialitzar el llançament del projecte de dotar de la condició de professional al futbol femení a Espanya.

La reunió d'hui ha comptat amb la presència de totes les capitanes dels clubs de Primera, algunes de forma telemàtica.

Para la presidenta del CSD, “la professionalització del futbol femení serà una realitat la pròxima temporada, la qual cosa suposa una enorme satisfacció, sobretot per haver comptat amb el suport, la confiança i la il·lusió de tots els clubs que han percebut que este projecte va de debò. A més per a les jugadores, saber que juguen en condicions d'igualtat amb  els hòmens, més enllà de les  manifestacions materials que puga tindre, és un principi universal de justícia, i podran treballar amb més seguretat. Va a ser un gran canvi per a totes les dones espanyoles”.

Irene Lozano va anunciar el passat mes de setembre, durant l'acte d'entrega dels Premis Lilí Álvarez celebrat en l'Institut de la Dona a Madrid i davant la directora d'este centre, Beatriz Gimeno Reinoso, i de la secretària d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, Noelia Vera Ruiz-Herrera, la intenció del Govern de professionalitzar la lliga de futbol femení.