José Manuel Franco partix hui cap a Tòquio per a acompanyar a la delegació olímpica

Ministro i secretari d'Estat també han confirmat que viatjaran a Tòquio en ocasió dels Jocs Paralímpics

La inversió del Govern dedicada als Jocs ascendix a 12 milions d'euros, la major des dels Jocs de Barcelona 92

Madrid, 21 de juliol de 2021. El president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco, part hui mateix cap a Japó per a acompanyar a la delegació olímpica espanyola en la seua aventura a Tòquio 2020, els Jocs que més s'han fet esperar a conseqüència de la pandèmia de la Covid. Franco acudix acompanyat per Jennifer Pareja, assessora del Consell i medalla de plata olímpica en Waterpolo.

El secretari d'Estat estarà present des del dia 22 de juliol fins al dia 30, i acudirà ja el dissabte a competicions de Judo, Taekwondo i Ciclisme. Més tard, serà el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, qui li relleve, ja que estarà present des del 4 al 9 d'agost. Tots dos mandataris, ministre i secretari d'Estat, ja han confirmat que també acudiran a Tòquio als Jocs Paralímpics.

El Ministeri de Cultura i Esport, a través del CSD, s'ha bolcat enguany amb la preparació dels atletes espanyols. No solament va garantir un marc sanitari segur d'entrenaments a través del pla ‘Concentrats a Tòquio’ pensat per als Centres d'Alt Rendiment de Madrid, Sierra Nevada i León; també va liderar, al costat del Comité Olímpic Español (COE), la vacunació de tota l'expedició olímpica i paralímpica després del pacte a cinc bandes subscrit amb els ministeris de Sanitat i Defensa.

La inversió dedicada als JJOO de Tòquio, a més, és la més quantiosa des de Barcelona 92. El CSD ha garantit al costat de les empreses patrocinadores la continuïtat del Pla ADO, en esta ocasió amb una injecció de 7,2 milions d'euros, la major de la història. L'aportació al COE, al seu torn, és històrica, amb 4,7 milions d'euros –un 400% més que l'any anterior-.

“Hem volgut que els i les esportistes hagen de preocupar-se únicament pels seus entrenaments i competicions i per cap aspecte més. Per açò el nostre suport a ADO ha sigut el major que coneixem. Els 321 classificats per als JJOO han donat a tot el país una lliçó de resistència encomiable en un context, marcat per la pandèmia, que cap de nosaltres coneixíem. Per al meu va a ser una experiència molt gratificant poder estar amb ells i elles en el moment en el qual han de culminar el seu increïble treball, en les pistes, pavellons, pistes i estadis de Tòquio”, ha manifestat el president del CSD, José Manuel Franco.