Proa a París: presentació de l'equip nacional de vela en el CSD

Amb nou classes classificades, de deu possibles, la vela buscarà a Marsella mantindre's al capdavant del medallero olímpic espanyol

Madrid, 30 d'abril de 2024.- La Real Federació Espanyola de Vela ha presentat este dimarts, en la seu del Consell Superior d'Esports, a l'equip preseleccionat per a representar a España en els Jocs de París 2024. Tretze atletes, set dones i sis hòmens, que buscaran mantindre la vela al capdavant del medallero olímpic espanyol, del que és líder amb un total de 21 medalles: 13 ors, 5 plates i 3 bronzes. 

Jordi Xammar i Nora Brugman en 470 Mixt, Diego Botín i Florian Trittel en 49er, Támara Echegoyen i Paula Barceló en 49er FX, Tara Pacheco i Andrés Barrio en Nacra 17, Ana Moncada en ILCA 6, Joaquín Blanco en ILCA 7, Nacho Baltasar en iQFOiL Masculino, Pilar Lamadrid en iQFOiL Femení i Gisela Pulido en Formula Kite Femení componen l'elenc d'esportistes preseleccionats per a representar-nos en el camp de regates de Marsella, seu de la vela a París 2024. La ratificació de l'equip per part del Comité Olímpic Español es farà pública este mes de maig. 

En la seua presentació oficial, l'equip va estar acompanyat per José Manuel Rodríguez Uribes, president del Consell Superior d'Esports, al costat de Javier Sanz i Chimo González Devesa, president i vice-president de la RFEV, respectivament. També van assistir presidents de diverses federacions territorials i representants de les firmes patrocinadores de l'equip nacional de vela. Tampoc va faltar una representació d'els qui els han precedit en la història de la vela olímpica espanyola, amb l'assistència de la bimedallista Theresa Zabell

Xisco Gil, director de Preparació Olímpica de la RFEV, va encapçalar la representació de l'equip pluridisciplinar que dona suport a l'equip espanyol de vela durant la seua campanya olímpica, un ampli equip tècnic, metge i logístic que vetla diàriament perquè el rendiment dels nostres esportistes siga màxim i arriben als Jocs amb totes les garanties d'èxit. Van assistir Marc Combalia, analista de dades; Riccardo Ravagnan, meteoròleg; Meritxell Bellatriu, psicòloga, i Claudia Juan i Lucía Ruíz-Cotorro, fisioterapeutes. 

José Manuel Rodríguez Uribes, president del Consell Superior d'Esports, va qualificar la vela com un valor segur: “Ho diuen la història i les estadístiques: des de Mont-real’76, heu conquistat medalles en tots els Jocs (excepte Sídney i Riu). En total, 21: 13 d'or, 5 de plata i 3 de bronze”. 

El president de la Real Federació Espanyola de Vela, Javier Sanz, va destacar el bon treball: “Hem tingut els mitjans humans i tècnics, i els hem sabut aprofitar. Estic satisfet del treball dut a terme, independentment dels resultats”.