Alegría acompanya a Carolina Marín el dia en què coneix que és la tercera espanyola a rebre el Princesa d'Astúries dels Esports

La jugadora de bàdminton Carolina Marín ha sigut guardonada amb el Premi Princesa d'Astúries dels Esports 2024

Madrid, 8 de maig de 2024. La jugadora de bàdminton Carolina Marín ha sigut guardonada amb el Premi Princesa d'Astúries dels Esports 2024. És la tercera dona a aconseguir-ho. La ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría, i el president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, han mantingut un encontre amb ella, previ a la compareixença de premsa oferida per la jugadora, en el qual l'han felicitat per este guardó i per la seua trajectòria professional.

Per "el seu extraordinari palmarés en un esport en el qual ha arribat a ser una referent internacional […] a més de la millor jugadora de la història del bàdminton a Espanya i una de les millors del món, és un exemple de superació, font d'inspiració i transmisora de valors, dins i fora de la pista", resa la fallada del jurat de la Fundació Princesa d'Astúries.

Marín, que este estiu estarà en els Jocs Olímpics de París, ha agraït la concessió d'este important premi. “És un somni que hui s'ha fet realitat”, ha explicat davant els mitjans de comunicació. La jugadora de Huelva ha agraït el suport dels membres del seu equip, a la seua família i patrocinadors. “En un esport tan descocido com és el bàdminton a Espanya, gràcies a tots els èxits que he estat aconseguint, ja es parla de bàdminton i per a mi això és un orgull molt gran”, ha afegit.

Carolina Marín ha sigut medalla d'or a Rio de Janeiro en 2016, tres vegades campiona mundial (en 2014, 2015 i 2018), campiona en els Jocs Europeus de Cracovia 2023, i set vegades campiona d'Europa (en 2014, 2016, 2017, 2018, 2021, 2002 i 2024), entre altres triomfs. És, a més, com recorda el jurat en el seu dictamen, la primera i única esportista no asiàtica campiona olímpica en esta disciplina.