Alegria acompanya a Carolina Marín el dia en què coneix que és la tercera espanyola a rebre el Princesa d'Astúries dels Esports

La jugadora de bàdminton Carolina Marín ha estat guardonada amb el Premi Princesa d'Astúries dels Esports 2024

Madrid, 8 de maig de 2024. La jugadora de bàdminton Carolina Marín ha estat guardonada amb el Premi Princesa d'Astúries dels Esports 2024. És la tercera dona a aconseguir-ho. La ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría, i el president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, han mantingut un encontre amb ella, previ a la compareixença de premsa oferta per la jugadora, en el qual l'han felicitat per aquest guardó i per la seva trajectòria professional.

Per "el seu extraordinari palmarès en un esport en el qual ha arribat a ser una referent internacional […] a més de la millor jugadora de la història del bàdminton a Espanya i una de les millors del món, és un exemple de superació, font d'inspiració i transmisora de valors, dins i fora de la pista", resa la fallada del jurat de la Fundació Princesa d'Astúries.

Marín, que aquest estiu estarà en els Jocs Olímpics de París, ha agraït la concessió d'aquest important premi. “És un somni que avui s'ha fet realitat”, ha explicat davant els mitjans de comunicació. La jugadora de Huelva ha agraït el suport dels membres del seu equip, a la seva família i patrocinadors. “En un esport tan descocido com és el bàdminton a Espanya, gràcies a tots els èxits que he estat aconseguint, ja es parla de bàdminton i per a mi això és un orgull molt gran”, ha afegit.

Carolina Marín ha sido medalla de oro en Río de Janeiro en 2016, tres veces campeona mundial (en 2014, 2015 y 2018), campeona en los Juegos Europeos de Cracovia 2023, y siete veces campeona de Europa (en 2014, 2016, 2017, 2018, 2021, 2002 y 2024), entre otros triunfos. Es, además, como recuerda el jurado en su dictamen, la primera y única deportista no asiática campeona olímpica en esta disciplina.