Albert Soler, nou director General d'Esports del CSD

El Consell de Ministres ha aprovat el seu nomenament hui
  • El Consell de Ministros ha aprovat el seu nomenament hui 
  • Tras Manuel Fonseca, és el segon director General del Consell que repetix en el càrrec en dos etapes polítiques diferents.

Madrid, 4 de maig de 2021. El Consell de Ministres ha formalitzat hui el nomenament d'Albert Soler (Barcelona, 1966) com a nou director General d'Esports del Consell Superior d'Esports (CSD), a proposta del ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes.

Soler es reincorpora a un lloc que ja va ostentar entre els anys 2008 i 2011, baix el mandat en el Consell de Jaime Lissavetzky i es convertix d'esta manera, després de Manuel Fonseca de la Llave, en el segon director General del CSD que repetix en el càrrec en dos etapes polítiques diferents.

Licenciado en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat de Barcelona (UAB), Soler porta més de tres dècades vinculat a l'àmbit esportiu en tots els seus vessants. Primer, com a esportista professional, ja que va competir en la Divisió d'Honor de Waterpolo fins que va complir trenta anys. Segon, com a gestor esportiu en l'àmbit públic, ja que va ser director d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona; director General d'Esports d'esta casa; i Secretari d'Estat per a l'Esport entre els mesos d'abril i novembre de 2011. I tercer, com a gestor esportiu en l'àmbit privat, doncs des de 2014 i fins a 2021 ha ostentat la direcció d'Esports Professionals i Relacions Institucionals del FC Barcelona.

Soler ha sigut també diputat en el Congrés en la X legislatura, entre els anys 2011 i 2014, pel Partit Socialista Obrer Español (PSOE). És aficionat al running i habitual corredor de maratons i llargues distàncies. D'ell es pot dir que compta amb un domini més que notable de l'estructura esportiva d'este país en tots els nivells administratius, i amb un vast coneixement de l'estructura federativa llaurada al llarg d'eixes tres dècades d'experiència.

“Comptar amb Albert en l'equip directiu del Consell és un privilegi per la seua dilatada trajectòria vinculada a l'àmbit de l'esport. És, a més, un home de consensos i coneix la nostra casa molt bé”, ha manifestat el president del Consell i secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Franco, qui s'ha mostrat “convençut” que el suport de Soler serà “clau” per a afrontar amb èxit l'eixida de l'esport de la pandèmia de la Covid-19.

Albert Soler substituïx en el càrrec a Joaquín de Arístegui, que reprèn la seua carrera en el Ministeri d'Assumptes estrangers, Unió Europea i Cooperació.