Albert Soler, nou director General d'Esports del CSD

El Consell de Ministres ha aprovat el seu nomenament avui
  • El Consell de Ministros ha aprovat el seu nomenament avui 
  • Tras Manuel Fonseca, és el segon director General del Consell que repeteix en el càrrec en dues etapes polítiques diferents.

Madrid, 4 de maig de 2021. El Consell de Ministres ha formalitzat avui el nomenament d'Albert Soler (Barcelona, 1966) com a nou director General d'Esports del Consell Superior d'Esports (CSD), a proposta del ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes.

Soler es reincorpora a un lloc que ja va ostentar entre els anys 2008 i 2011, sota el mandat en el Consell de Jaime Lissavetzky i es converteix d'aquesta manera, després de Manuel Fonseca de la Llave, en el segon director General del CSD que repeteix en el càrrec en dues etapes polítiques diferents.

Licenciado en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat de Barcelona (UAB), Soler porta més de tres dècades vinculat a l'àmbit esportiu en tots els seus vessants. Primer, com a esportista professional, ja que va competir en la Divisió d'Honor de Waterpolo fins que va complir trenta anys. Segon, com a gestor esportiu en l'àmbit públic, ja que va ser director d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona; director General d'Esports d'aquesta casa; i Secretari d'Estat per a l'Esport entre els mesos d'abril i novembre de 2011. I tercer, com a gestor esportiu en l'àmbit privat, doncs des de 2014 i fins a 2021 ha ostentat l'adreça d'Esports Professionals i Relacions Institucionals del FC Barcelona.

Soler ha estat també diputat al Congrés en la X legislatura, entre els anys 2011 i 2014, pel Partit Socialista Obrer Español (PSOE). És aficionat al running i habitual corredor de maratons i llargues distàncies. D'ell es pot dir que compta amb un domini més que notable de l'estructura esportiva d'aquest país en tots els nivells administratius, i amb un vast coneixement de l'estructura federativa llaurada al llarg d'aquestes tres dècades d'experiència.

“Comptar amb Albert en l'equip directiu del Consell és un privilegi per la seva dilatada trajectòria vinculada a l'àmbit de l'esport. És, a més, un home de consensos i coneix la nostra casa molt bé”, ha manifestat el president del Consell i secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Franco, qui s'ha mostrat “convençut” que el suport de Soler serà “clau” per afrontar amb èxit la sortida de l'esport de la pandèmia de la Covid-19.

Albert Soler substitueix en el càrrec a Joaquín de Arístegui, que reprèn la seva carrera en el Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació.