El CSD aprova la professionalització del futbol femení

El secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Franco, convocarà en les pròximes setmanes als clubs que compondran la Primera Divisió l'any que vé.

El Consell treballa ja per a l'elaboració dels estatuts que establisquen el marc de la competició, així com la posada en marxa de la mateixa

Madrid, 15 de juny de 2021.- La Comissió Directiva del Consell Superior d'Esports (CSD) ha aprovat hui la professionalització del futbol femení. Una decisió que arriba després que el president, José Manuel Franco, i el director general, Albert Soler, s'hagen vist amb els clubs implicats, l'Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF), la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), LaLiga, i tots els agents que de forma directa o indirecta tenen a veure amb el futur desenvolupament de la competició.

En les pròximes setmanes, quan s'aclarisca la composició de la competició per a l'any que vé, Franco convocara als clubs que formaran part d'esta Primera Divisió de Futbol Femení. “Hui saldem un deute històric. Amb les dones futbolistes, però també amb tot el col·lectiu de dones esportistes històricament discriminades simplement pel seu gènere. La professionalització era necessària, és justa i serà un èxit. Anem a comptar amb una de les millors lligues de futbol femení del món, i ho anem a fer acordant els termes de la futura competició amb tots els agents de l'àmbit esportiu”, ha assegurat.

Els integrants de la Comissió Directiva són: Beatriz Álvarez Mesa, directora general d'Esports del Govern del Principat d'Astúries; Eduardo Morán Pacios, president de la Diputació de León; Asunción Loriente, presidenta de la Federació de Rem; David Aganzo, president de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE); Natalia Orive, presidenta de l'Associació de Jugadores de Futbol Sala (AJFSF); i l'exjudoca Ana Carrascosa. Per part del CSD, formen part el president, José Manuel Franco; el director general d'Esports, Albert Soler; el cap de Gabinet del president, Juan Fernández Carnicer; així com diversos subdirectors de l'organisme.

La Comissió Directiva és l'òrgan rector del Consell, i entre les seues competències estan les d'autoritzar i revocar, de forma motivada, la constitució de les federacions esportives espanyoles; aprovar definitivament els seus estatuts i reglaments, els de les Lligues professionals i Agrupacions de clubs; designar als membres del Tribunal Administratiu de l'Esport; reconéixer l'existència d'una modalitat esportiva a l'efecte de la Llei de l'Esport; o qualificar les competicions oficials de caràcter professional i àmbit estatal.