El CSD atorgarà als clubs de bàsquet fins a 8 milions en ajudes abans de finalització d'any

“Vam dir que el suport públic al sector esportiu anava a ser més decisiu que mai, i ho anem a complir”, assegura el secretari d'Estat per a l'Esport.

Madrid, 15 de juliol de 2021.- El Consell Superior d'Esports (CSD) ha albergat hui, per primera vegada en la seua història, una Assemblea de l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), marc en el qual el president José Manuel Franco ha comunicat que les ajudes al basket aconseguiran els 8 milions d'euros “i arribaran, en qualsevol cas, abans de finalització d'any”.

En concret, eixes ajudes provindran del 1% dels drets audiovisuals generats pel futbol sobre la base dels Pactes de Viana d'abril de 2020, i seran canalitzades a través de l'ACB a partir d'una pròxima convocatòria de subvenció a la qual hauran de concórrer els clubs.

El director general d'Esports, Albert Soler, ha explicat en el marc de l'Assemblea, davant el president de l'ACB Antonio Martín i les entitats que componen la Lliga de bàsquet, que els criteris d'adjudicació als futurs beneficiaris vindran motivats per dos criteris: el de les pèrdues acumulades per la falta de públic i el del cost en el qual han hagut d'incórrer els clubs en practicar proves de detecció de la Covid-19.

Soler també va explicar que la decisió sobre les quantitats finals s'adoptaran prenent com a referència l'última temporada en la qual va haver-hi públic, açò és, la 2018- 2019, “sempre abans de la pandèmia”. Las subvencions, a més, seran canalitzades a través de l'ACB.

Les ajudes al bàsquet seran les primeres de caràcter públic estatal per a l'àmbit esportiu, però no seran les últimes. “Vam dir que l'esport va a ser una de les deu palanques en les quals es recolzaria la recuperació econòmica i que el suport públic va a ser més decisiu que mai”, ha assegurat el president del CSD, José Manuel Franco. “Anem a complir el nostre compromís de tractar d'ajudar al sector per les pèrdues que ha generat esta terrible pandèmia que ens assota des de març de l'any passat”, ha reblat.