El CSD concedix 10 milions d'euros en ajudes als clubs de bàsquet i handbol per a pal·liar els efectes de la pandèmia

Resolució publicada avui a el BOE

Els clubs de l'ACB i l'ASOBAL rebran esta primera línia d'ajudes del Govern abans que finalitze l'any.

Madrid, 21 d'octubre de 2021.- El Consell Superior d'Esports (CSD) ha convocat una resolució d'ajudes per una quantia total de 10 milions d'euros per a clubs de bàsquet i handbol participants en la Lligues ACB i ASOBAL durant les temporades 2019/2020 i/o 2020/2021.

Se tracta de la primera línia d'ajudes a clubs esportius que concedix el CSD per a pal·liar els efectes provocats per la pandèmia de la Covid-19 en la generació d'ingressos per la venda d'entrades dels esdeveniments esportius durant els últims mesos.

Els clubs de la Lliga ACB comptaran amb una línia d'ajudes amb un import màxim de 8 milions d'euros, mentre que els clubs que militen en l'ASOBAL tindran una partida màxima de 2 milions d'euros. El finançament d'estes ajudes prové de l'acord de concessió de l'1,5% dels ingressos per la venda dels drets de retrasmisión acordat en els Pactes de Viana el passat any. Las quanties seran concedides abans que finalitze 2021.

Per al president del CSD, José Manuel Franco, la concessió d'estes ajudes “pretén impulsar la recuperació de les entitats esportives que més han patit les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19 i responen al compromís del Govern de no deixar arrere a cap estament del món de l'esport en el procés de tornada a la normalitat”.

“La nostra responsabilitat és apostar per una recuperació justa de tot l'esport. Els clubs exercixen un paper fonamental en l'estructura esportiva del nostre país i comptaran amb el suport de les institucions perquè seguisquen treballant pel desenvolupament del nostre esport”, ha afegit José Manuel Franco.

Les sol·licituds dels clubs en disposició d'acollir-se a estes ajudes hauran de presentar-se davant l'ACB i l'ASOBAL que actuaran en condició d'entitats col·laboradores i els qui traslladaren al CSD els documents requerits en la convocatòria publicada en el dia d'avui a el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).