El CSD, el COE i RTVE acorden l'ampliació del Pla ADO fins a l'any 2021

  • Es garantix així la seguretat i l'estabilitat dels esportistes que s'han vist afectats per la pròrroga dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 després de la crisi sanitària provocada per la COVID-19

 

Madrid, 30 de desembre de 2020. El Consell Superior d'Esports (CSD), el Comité Olímpic Español (COE), i Radie Televisió Espanyola (RTVE) han acordat l'ampliació del Pla ADO fins a l'any 2021 amb la finalitat de garantir la seua continuïtat durant tot el cicle olímpic que s'ha vist alterat com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19.

D'esta manera es garantix la seguretat i l'estabilitat dels esportistes que estaven preparant la seua participació en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i que després del seu ajornament es trobaven en una situació d'incertesa. Amb l'ampliació del Pla ADO s'asseguren els recursos necessaris perquè puguen continuar amb els seus entrenaments en les millors condicions.

La voluntat d'acord de totes les parts ha permès que este programa, que en origen estava establit per al període de 2017-2020, es prorrogue un any més permetent que puga seguir comptant amb el finançament dels seus patrocinadors i col·laboradors. El Pla ADO està considerat com a Esdeveniment d'Excepcional Interés Públic (AEIP), la qual cosa permet a les empreses que s'adherisquen beneficiar-se d'exempcions fiscals de fins al 90 per cent, segons el que es disposa en la Llei de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge.