El CSD llança “L'Hora de l'Esportista”

 Iniciativa setmanal presidida per Irene Lozano per a conéixer inquietuds i preocupacions dels esportistes d'alt nivell

Madrid, 25 de novembre de 2020. La presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD), Irene Lozano, ha iniciat hui “L'Hora de l'Esportista”, un encontre presencial i telemàtic amb una dotzena d'esportistes d'alt nivell.

Dicho encontre tindrà una periodicitat setmanal i el propòsit és conéixer de primera mà les  necessitats i inquietuds dels nostres  esportistes  de  totes les Federacions Esportives Espanyoles.

El actual equip directiu del CSD va posar als esportistes d'alt nivell en el centre de les seues prioritats de treball en tots aquells aspectes que afecten a la seua preparació. Un dels quals, el factor humà, és de vital importància per a la presidenta, com així ho ha expressat en reiterades ocasions. Però la dramàtica evolució de la pandèmia ha fet impossible posar en marxa esta inèdita fórmula.

“Vosaltres sou els verdaders protagonistes dels èxits de l'esport espanyol i per tant teniu tot el suport del Govern d'Espanya. Heu donat un exemple a la societat pel vostre comportament i exemplaritat durant tota la pandèmia. Ha arribat el moment d'escoltar-vos de parlar cara a cara amb vosaltres i sentir els vostres desitjos i preocupacions”, ha manifestat Irene Lozano al començament de l'encontre.

En l'encontre d'hui, celebrat en les instal·lacions del CAR de Madrid, han participat: Mario Mola, tricampió mundial de triatló; Enric Mas, ciclista segon classificat en la Volta a Espanya 2018; Irene Sánchez, atleta millor marca espanyola de 2.000 obstacles; Bruno Hortelano, campió d'Europa de 200 m en 2016 i plusmarquista nacional; Desireé Vila, rècord nacional d'esport adaptat en 100 metros llisos i salt de longitud; Juan Ayuso, campió d'Espanya de ciclisme en 2017 en les prova en línia i en contrarellotge; Alfonso Cabello, sis vegades campió del món de ciclisme adaptat i campió paralímpic a Londres 2012 i bronze en Riu 2016; Eva Moral, campiona d'Europa de paratriatlón en 2018; Andrea Jiménez, campiona d'Espanya de 400m a l'aire lliure i pista coberta; Miriam Casillas, triatleta amb 4 podis en Copa del Món i participant en Riu 2016; Helena Casas, ciclista medalla de bronze en el campionat d'Europa de Keirin 2020 i primera ciclista espanyola a pujar al podi en una Copa del Món i Sergio Baxter, tercer en el campionat de Món de Triatló Junior i campió del Món de Duatló Junior.