El CSD posa en marxa el projecte de professionalització del futbol femení

Reunión de Irene Lozano amb tots els clubs de la Lliga de Primera Divisió de futbol femení.
  • Irene Lozano reunix en la seu del Consell a presidents i directius de tots els clubs de la Lliga de Primera Divisió de futbol femení que serà professional a partir de la pròxima temporada
  • Demà, la secretària d'Estat explicarà a les capitanes dels equips el projecte de la futura competició professional femenina en la qual ja es treballa perquè siga innovadora i sostenible, econòmica i esportivament

Madrid, 01 de desembre de 2020. La presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD), Irene Lozano, ha presidit hui una reunió de treball amb presidents i directius de tots els clubs que integren la Primera Divisió del futbol femení  (Lliga Iberdrola) en la qual s'ha materialitzat el llançament del projecte de professionalització del futbol femení a Espanya.

"La professionalització del futbol femení serà una realitat la pròxima temporada, la qual cosa suposa una enorme satisfacció, sobretot per haver comptat amb el suport, la confiança i la il·lusió de tots els clubs que han percebut que este projecte va de debò”, ha assegurat Lozano.

L'encontre, que ha comptat amb l'assistència presencial d'una vintena de directius de clubs de la lliga femenina – la resta ha seguit la reunió de forma telématica -, s'ha celebrat en un clima de cordialitat i dins d'un afany positiu i constructiu, amb una dosi de confiança molt alta entre tots els participants.

"La idea de mantindre esta reunió amb els clubs era polsar el seu interés, el seu compromís i la seua il·lusió, alguna cosa que han demostrat de manera absoluta", ha reconegut la presidenta del CSD, qui a més, ha volgut deixar clar que "encara queden molts passos i moltes dificultats en el camí". A pesar d'açò, Lozano s'ha mostrat convençuda que "eixes crisis, amb bona voluntat, creativitat, confiança i esperit constructiu es van a superar".

El CSD ha constituït ja un grup de treball en el qual s'avança a contrarellotge per a posar en marxa, com més prompte millor, una competició professional femenina sostenible, tant econòmica com esportivament, i innovadora.

Demà dimecres, Irene Lozano explicarà a les capitanes dels equips el projecte de la futura competició professional femenina.

"Hui és el dia en què es llança el projecte de professionalitzar el futbol femení. Ha costat, però les dones sabem que tot el que hem aconseguit al llarg de la història costa molt. Estem preparades per a les batalles que siga necessari lliurar i el que té de bo 2020 és que tota la societat està darrere", ha manifestat la secretària d'Estat.

Según Lozano, “per a les jugadores saber que juguen en condicions d'igualtat amb els hòmens, més enllà de les manifestacions materials que puga tindre, és un principi universal de justícia, i podran treballar amb més seguretat. Va a ser un gran canvi per a totes les dones espanyoles".

En paraules de la secretària d'Estat, el projecte de professionalitzar el futbol femení impulsat pel CSD “és de les jugadores, per la seua igualtat i els seus drets, però també és de totes les espanyoles”.

“Açò s'ha convertit en una causa social perquè som conscients que quan un grup de dones avança totes avancem. Eixe alé de totes les dones espanyols també ho senten les jugadores", ha afegit.

Irene Lozano va anunciar el passat mes de setembre, durant l'acte d'entrega dels Premis Lilí Álvarez celebrat en l'Institut de la Dona a Madrid i davant la directora d'este centre, Beatriz Gimeno Reinoso, i de la secretària d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, Noelia Vera Ruiz-Herrera, la intenció del Govern de professionalitzar la lliga de futbol femení.