El Govern destina 17,9 milions a les CCAA per a impulsar la igualtat i la inclusió en l'esport

La Comissió Sectorial de l'Esport ha aprovat hui el repartiment de 17,9 milions d'euros per a la promoció de la igualtat i la inclusió

 

  • El acord ha sigut aprovat per la Comissió Sectorial de l'Esport i haurà de ser ratificat en Conferència Sectorial, òrgan que presidix el ministre Miquel Iceta

 

  • El CSD ha puesto ya a disposición de las autonomías casi 102 millones de euros del Plan de Recuperación, para políticas de digitalización, transición ecológica e igualdad

 

La Comissió Sectorial de l'Esport ha aprovat hui el repartiment de 17,9 milions d'euros entre les Comunitats i Ciudades Autónomas per a la promoció de la igualtat de la dona i de la inclusió i igualtat de les persones amb discapacitat en l'esport, una partida pressupostària procedent del Pla Social de l'Esport que destinarà 77 milions d'euros en els pròxims anys procedents dels Fons Europeus de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Esta nova línia d'ajudes haurà de ser rubricada en breu per la Conferència Sectorial de l'Esport, que presidix el ministre Miquel Iceta. Està especialment dirigida a la reducció de la desigualtat en l'esport, per a una clara acció directa per la igualtat de gènere i de les persones amb discapacitat en este àmbit.

Així mateix, es pretén concedir majors oportunitats i impulsar cohesió social i millores laborals en el sector amb vocació de permanència, vinculada al deporte base, captació del talent, protecció i integració dels jóvens i els col·lectius en risc d'exclusió en l'esport.

Per al president del CSD, José Manuel Franco, “el nou model d'esport ha de ser més sostenible, més tecnològic, i necessàriament, més igualitari. La igualtat és símptoma inequívoc de bona salut democràtica i signe d'una societat avançada i progressista. També la inclusió. L'aposta d'este Govern per estes dos qüestions és indubtable, i anem a seguir propiciant que es note en totes les nostres polítiques”.

Gràcies a esta partida pressupostària de 17,9 milions, es podran projectar diverses accions per a augmentar la presència i visibilitat de les dones en l'àmbit esportiu, així com la promoció de la inclusió i igualtat de les persones amb discapacitat en l'esport.

El repartiment entre les Comunitats i Ciudades Autónomas serà proporcional en funció de criteris que tindran en compte la població total, el nombre de persones amb discapacitat, els centres educatius no universitaris, les federacions autonòmiques o la densitat de població.

 

El esport, motor de recuperació a través del Pla de Foment del Sector

Estos 17,9 milions d'euros, destinats a impulsar la igualtat i la inclusió, s'emmarquen dins del Pla Social de l'Esport que compta amb un pressupost total de 77 milions d'euros procedents del Pla de Foment de Sector Deporte, un projecte finançat amb fons europeus i estructurat en altres dos eixos d'actuació: Pla de Digitalització (75 milions) i Pla de Transició Ecològica (146 milions).

A dia d'hui, i d'acord a estos tres eixos, ja s'han territorialisat 102 milions d'euros del Pla de Recuperació: 75 milions d'euros per a la modernització i transició ecològica de les instal·lacions esportives, 9 milions corresponents al projecte de Modernització digital de l'ecosistema esportiu per a l'establiment d'una estratègia comuna de prescripció d'activitat i exercici físic i estos 17,9 milions del Pla Social.

Espanya és l'únic país de la Unió Europea que ha inclòs a l'esport dins dels sectors que rebran fons europeus per a la recuperació econòmica i social.