José Manuel Franco oferix España com hub d'entrenament olímpic per als esportistes iberoamericans
- El secretari d'Estat per a l'Esport proposa a Santo Domingo acollir en la xarxa de centres de preparació esportiva espanyols als esportistes d'Iberoamèrica que participen a París 2024 i Milà-Cortina d’Ampezzo 2026
- “Pels seus vincles amb Iberoamèrica i la proximitat geogràfica amb França i Itàlia, creiem que España és l'enclavament perfecte per a l'entrenament dels esportistes olímpics i paralímpics dels països membres del CID”, ha subratllat Franco en l'Assemblea General de l'organisme
El president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco, ha proposat hui, durant la seua intervenció en la XVIII Assemblea General del Consell Iberoamericà de l'Esport (CID) celebrada a Santo Domingo, que España es convertisca en un hub d'entrenament olímpic per als esportistes iberoamericans que participen en els Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024 i Milà-Cortina d’Ampezzo 2026.
En el marc de cooperació i intercanvi que promou el CID, el secretari d'Estat per a l'Esport ha oferit la Xarxa de Centres d'Alt Rendiment, Especialització i Tecnificación Deportiva a les delegacions que puguen requerir realitzar estades d'entrenament preparatòries en el nostre país.
“Pels seus vincles amb Iberoamèrica i per la proximitat geogràfica amb França i Itàlia, creiem que España és l'enclavament perfecte per a l'entrenament dels esportistes olímpics i paralímpics dels països membres del CID”, ha explicat Franco davant els representants governamentals dels 22 països que conformen l'organisme.
El president del CSD considera així mateix que convertir a España en un “espai comú d'entrenament iberoamericà” és una “aposta segura” tant per als esportistes d'altres països com per als espanyols, que podran beneficiar-se de el “coneixement mutu, l'intercanvi de tècnica i experiència i de la sana competitivitat esportiva”.
Como ha desgranat durant la seua intervenció, España compta amb un total de 57 centres i 313 programes esportius reconeguts pel Consell Superior d'Esports, del que actualment es beneficien prop de 10.000 esportistes de totes les categories.
En este sentit, ha recordat que el nostre país és l'únic de la Unió Europea que ha destinat una partida específica dels fons de recuperació a l'esport -de 300 milions d'euros-, que permetran la modernització i digitalització de la Xarxa de Centres i una “revolució” de l'ecosistema de l'alt rendiment espanyol.
Casi tres dècades de cooperació internacional en matèria esportiva
Con la seua celebració a Santo Domingo, l'Assemblea General del CID ha recuperat el seu format presencial després de la pandèmia, acollint així tant a les altes autoritats governamentals de l'esport dels països membres com a representants d'institucions internacionals com la SEGIB, OEI, UNESCO, ONU Dones, LaLiga, GIZ, JOMA Sport, WADA, Observatorio España Activa i REDIMYD, entitats amb les quals el CID manté importants acords de col·laboració.
Durante esta mateixa setmana, la República Dominicana acull el Cim de l'Esport Iberoamericà, que inclou les assemblees del CID i del Consell Americà de l'Esport (CADE), així com els Consells Regionals, Consell Sud-americà de l'Esport (CONSUDE) i el Consell Centroamericano i del Carib de l'Esport (CONCECADE). El president de la República Dominicana, Luis Abinader, ha sigut l'encarregat d'inaugurar el Cim.
Per la seua part, José Manuel Franco també té previst visitar demà dimecres l'escola soci-esportiva de la Fundació Reial Madrid en Hainamosa, on s'impulsa la inclusió social i educació integral de xiquets, xiquetes i adolescents a través del futbol i el bàsquet. Una visita organitzada en col·laboració amb l'Ambaixada d'Espanya i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).