La Lliga de Futbol femení serà professional la pròxima temporada

Madrid, 25 de setembre de 2020. La presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD), Irene Lozano, ha anunciat hui, durant l'acte d'entrega dels Premis Lilí Álvarez de Periodisme, el compromís del Govern per dotar de la condició de professional a la Lliga espanyola de Futbol Femení. La Primera Divisió serà, per tant, professional a partir de la temporada 2021/2022.


"M'agradaria que tinguérem una de les millors lligues femenines d'Europa i la forma de fer-ho és que siga professional", ha assegurat Lozano. “Crec que que les nostres dones futbolistes li'l mereixen, la societat ho demanda i el Govern té un compromís ferm", ha afegit. La secretària d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, Noelia Vera, ha fet explícit igualment eixe compromís.


La secretària d'Estat per a l'Esport ha fet públic este compromís durant l'acte d'entrega de la IV edició dels Premis Lilí Álvarez, convocats per l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats (IMIO) en col·laboració amb el CSD, i l'objecte del qual és destacar els treballs periodístics que millor hagen contribuït a la difusió i defensa de la igualtat entre dones i hòmens en el
àmbit esportiu i a visibilitzar l'esport femení a Espanya.


El compromís de l'Executiu, a través del CSD, per dotar de la condició de professional a la màxima competició espanyola de futbol femení s'emmarca en l'aposta per impulsar l'esport femení a Espanya, millorant les condicions de les nostres esportistes i enfortint les seues estructures esportives.


En eixe sentit, cal recordar que el Consell es va comprometre, al llarg del procés negociador que va desembocar en la firma del Protocol per a la tornada de l'Esport No Professional d'Àmbit Estatal, a recolzar que les competicions de futbol i bàsquet puguen desenvolupar-se durant esta temporada en condicions de màxima seguretat sanitària. També es va involucrar des del primer moment en la negociació del Conveni per al futbol femení, que finalment es va firmar el passat mes de febrer, en entendre que la seua rúbrica suposava, de facto, el primer pas per a la necessària professionalització.