La Setmana Europea de l'Esport 2019 conjumina cultura i esport i convida als ciutadans a mantindre's actius

El ministre de Cultura i Esport en funcions, José Guirao, ha posat en valor la dimensió de l'esport “com a element social i cultural de primer orde”

Madrid, 18 de setembre de 2019. El ministre de Cultura i Esport en funcions, José Guirao, al costat de la presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD), María José Regna, han presentat hui en el Museu Arqueològic Nacional una nova edició de la Setmana Europea de l'Esport, un projecte europeu impulsat pel CSD que pretén promoure la pràctica d'esport i activitat física entre els ciutadans.

En la seua intervenció, Guirao ha subratllat la relació que existix entre la cultura i l'esport, els valors del qual “són fonamentals” per a la nostra ciutadania. “L'esport és un reflex de cada societat i per tant un element social i cultural de primer orde, a través del com és possible entendre i transformar la societat, el mateix que a través de la cultura”. “L'esport és font de salut, ens oferix la possibilitat d'estar més sans, i tenim el repte que arribe als nostres jóvens. Hem d'arrancar als nostres xiquets de les pantalles”, ha afegit.

L'acte de presentació, celebrat en el Museu Arqueològic Nacional, ha comptat amb la presència dels ambaixadors de la Setmana Europea d'enguany, els esportistes Gisela Polit, Fernando Carro i Eva Moral, als quals el ministre en funcions ha agraït la seua col·laboració i compromís. “Esportistes com estos ambaixadors són un espill on mirar-nos”, ha manifestat.

Per la seua part, la secretària d'Estat per a l'Esport i presidenta del Consell Superior d'Esports, María José Regna, ha manifestat el compromís de seguir impulsant la Setmana Europea de l'Esport en el nostre país. “Volem promocionar l'esport per a tindre una societat més saludable”.

A més, en referència al programa d'activitats previstes en l'edició d'enguany, Regna ha agraït l'esforç de totes les entitats implicades en l'organització dels diferents esdeveniments esportius i en les activitats que tindran lloc en espais culturals. “El binomi cultura i esport ens fa més grans i més forts”, ha assegurat.

“Fes esport, practica cultura”

Com a principal novetat, l'edició d'enguany té com a lema “Fes esport, practica cultura”. Amb este motiu, el Ministeri de Cultura i Esport i el Consell Superior d'Esports han programat el repte de realitzar caminant una ruta pels museus estatals de Madrid.

Les comunitats autònomes també celebraran la Setmana Europea de l'Esport amb diversos esdeveniments de promoció de l'activitat física. Concretament i gràcies al suport del CSD, participen en esta edició les regions de Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Aragó, Extremadura i Múrcia.

Enllaç per a descàrregues de fotografies

https://www.flickr.com/photos/149228308@N03/albums/72157710895198398

Enllaç al video 

https://we.tl/t-9l7ngq1wwk