L'Executiu aprova el repartiment de 17,9 milions entre les CC.AA. per a impulsar la igualtat i la inclusió en l'esport

El Consell de Ministres ha aprovat l'acord pel qual s'autoritza la proposta de distribució territorial i els criteris de repartiment entre les CC.AA.

 

  • El Consell de Ministres dona llum verda a la territorialización d'una nova partida, emmarcada en el Pla Social de l'Esport, que haurà d'aprovar-se de forma definitiva en la pròxima Conferència Sectorial del ram
  • Con esta nova inversió, el Govern, a través del Consell Superior d'Esports, ha posat a la disposició de les autonomies quasi 102 milions d'euros del component del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dedicat al sector esportiu

 

Madrid, 14 de juny de 2022.- El Consell de Ministres, a petició del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha aprovat en la seua reunió d'hui l'acord pel qual s'autoritza la proposta de distribució territorial i els criteris de repartiment de 17,9 milions d'euros entre les Comunitats i Ciudades Autónomas destinats a la promoció de la igualtat de la dona i de la inclusió de les persones amb discapacitat en l'esport.

Se tracta d'una partida pressupostària pertanyent al Pla de Foment del Sector Deporte, el Component del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència destinat a la renovació i impuls de l'ecosistema esportiu espanyol. En concret, estos quasi 18 milions s'emmarquen en el Pla Social de l'Esport, un dels seus tres eixos, que compta amb un pressupost total de 77 milions.

L'objectiu és que les CC.AA. i ciutats autònomes desenvolupen diferents accions per a augmentar la presència i visibilitat de les dones en l'àmbit esportiu i millorar la inclusió i igualtat de les persones amb discapacitat en l'esport. La distribució es realitzarà sobre la base de criteris com la població total, el nombre de persones amb discapacitat, els centres educatius no universitaris, les federacions autonòmiques o la densitat de població, entre uns altres.

Con esta nova inversió ja s'han territorialisat més d'un terç dels 300 milions d'euros previstos en el Pla de Recuperació per a l'àmbit esportiu: 75 milions per a la transició ecològica de les instal·lacions esportives; 9 milions per a la digitalització de l'ecosistema esportiu; i estos 17,9 milions per al Pla Social.

Tras la llum verda del Consell de Ministres, esta nova línia d'ajudes haurà de ser rubricada per la pròxima Conferència Sectorial de l'Esport, que presidix el ministre Miquel Iceta i reunix als consellers i conselleres autonòmics responsables de l'àmbit esportiu.