Els ensenyaments de Tècnic Esportiu i Tècnic Esportiu Superior (d'ara endavant TD i TDS) en una modalitat o especialitat esportiva, estan regulades en el corresponent Reial decret i poden impartir-se en centres públics i/o privats autoritzats pels òrgans competents en matèria educativa de les Comunitats Autònomes.
L'autorització dels centres que poden impartir estos ensenyaments, així com la implantació per les Comunitats Autònomes d'estos ensenyaments, és una competència transferida a les mateixes, com a administració educativa competent, doncs la competència de l'Estat s'estén, com determina la Constitució Espanyola en el seu article 149.30 a la “Regulació de les condicions d'obtenció, expedició i homologació de títols acadèmics i professionals i normes bàsiques per al desenvolupament de l'article 27 de la Constitució, a fi de garantir el compliment de les obligacions dels poders públics en esta matèria”.
Pel que es referix al valor acadèmic i professional dels títols de TD o TDS en el territori nacional, cal assenyalar que els citats títols són oficials, per tant qualsevol Federació Espanyola o Autonòmica té l'obligació d'acceptar-los quan s'imposen condicions de titulació per al desenvolupament d'activitats de caràcter tècnic en Clubs que participen en competicions oficials dins del territori nacional, segons disposa l'article 55.4 de la Llei 10/1990, de 15 d'octubre, de l'Esport.
En qualsevol cas, la possibilitat que les Federacions Esportives, o qualsevol altra entitat, puga realitzar un altre tipus de formació, diferent dels ensenyaments oficials, està prevista en el Reial decret 1363/2007, de 24 d'octubre, pel qual s'establix l'ordenació general dels ensenyaments esportius de règim especial, en regular en Disposició addicional octava. Formacions esportives que no conduïxen a títols oficials, una sèrie de requisits que han de complir aquestes formacions, amb la finalitat d'evitar confusió a l'alumne que opte per la seua realització.
Així, aquesta Disposició addicional octava. Formacions esportives que no conduïxen a títols oficials, establix:
1. Les entitats que impartisquen formacions de l'àmbit de l'activitat física i esportiva que no conduïsquen a l'obtenció d'un títol oficial quedaran sotmeses a les normes vigents que els siguen aplicable.
2. Aquestes formacions no podran utilitzar cap de les denominacions establides per als certificats, cicles, graus o títols oficials que es regulen en este reial decret, ni les corresponents a les denominacions dels centres, ni qualssevol unes altres que pogueren induir a error o confusió amb aquelles.
3. Els materials dels suports, els formats i les grandàries que utilitzen per a expedir les seues diplomes o certificats es diferenciaran netament dels establits per als títols oficials en l'Annex III del Reial decret 733/1995, de 5 de maig, sobre expedició de títols acadèmics i professionals corresponents als ensenyaments establits per la Llei Orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'Ordenació General del Sistema Educatiu.
4. En lloc destacat de la publicitat que emeten haurà de figurar una referència clara al caràcter no oficial dels estudis que s'impartixen i dels diplomes o certificats que, al seu terme, s'expedixen.
En eixe sentit, és competència del CSD, o de l'autoritat autonòmica corresponent, vetlar perquè se de compliment al que es disposa en aquesta Disposició.