Una moneda i un segell commemoren el triomf de la selecció femenina de futbol en el Mundial

A l'acte celebrat en Les Fregues ha assistit el president del CSD, José Manuel Rodríguez Uribes

Madrid, 21 de febrer de 2024.- Una moneda commemorativa, encunyada per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT), i un segell emès per Correus retran homenatge a la victòria de la selecció femenina de futbol en el Campionat del Món disputat a Austràlia i Nova Zelanda en l'estiu de 2023. Tant la moneda com el segell commemoratius s'han presentat este dimecres, en un acte celebrat en la Ciutat del Futbol de Las Fregues (Madrid).

La vice-presidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; la ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría; i el secretari d'Estat per a l'Esport i president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, han assistit a l'acte en representació del Govern d'Espanya.

A més, han estat presents el president de Correus, Pedro Saura; la directora general de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, Isabel Valldecabres; el president de la Comissió Gestora de la Real Federació Espanyola de Futbol, Pedro Rocha; el president del Comité Olímpic Español, Alejandro Blanco; i la seleccionadora nacional de futbol, Montse Tomé.

La moneda commemorativa, encunyada per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, està feta en plata i tindrà un valor facial de 10 euros. S'encunyaran 6.000 peces. En l'anvers estarà el retrat de La seua Majestat el Rei Felip VI i en el revers, sobre una estrela i flanquejada per la bandera d'Espanya, es reproduïx en colors la imatge del trofeu original de la Copa Mundial Femenina. També apareix l'estrela acolorida de cinc puntes que acredita a la selecció espanyola de futbol com a campiona del món. En la part superior de la moneda apareix la llegenda ‘Campiones del món’, mentre que, en la part inferior figura ‘Copa Mundial Femenina de la FIFA AU-NZ-23’. Les monedes es podran adquirir en la tenda del Museu de la FNMT, en la tenda online de la Fàbrica i en tendes numismàtiques especialitzades. El segell Quant al segell commemoratiu, s'emet amb un tiratge de 90.000 exemplars i a un preu de 6,45 euros per unitat.

El segell que s'ha presentat pertany a la sèrie ‘Deportes’ i en ell apareix una imatge del conjunt de les jugadores alçant la Copa del Món, i a l'esquerra la frase ‘Selecció Espanyola de Futbol. Campiones!’.