Una moneda i un segell commemoren el triomf de la selecció femenina de futbol en el Mundial

A l'acte celebrat en Les Fregues ha assistit el president del CSD, José Manuel Rodríguez Uribes

Madrid, 21 de febrer de 2024.- Una moneda commemorativa, encunyada per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT), i un segell emès per Correus retran homenatge a la victòria de la selecció femenina de futbol en el Campionat del Món disputat a Austràlia i Nova Zelanda en l'estiu de 2023. Tant la moneda com el segell commemoratius s'han presentat aquest dimecres, en un acte celebrat a la Ciutat del Futbol de Las Fregues (Madrid).

La vice-presidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; la ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría; i el secretari d'Estat per a l'Esport i president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, han assistit a l'acte en representació del Govern d'Espanya.

A més, han estat presents el president de Correus, Pedro Saura; la directora general de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, Isabel Valldecabres; el president de la Comissió Gestora de la Real Federació Espanyola de Futbol, Pedro Rocha; el president del Comitè Olímpic Español, Alejandro Blanco; i la seleccionadora nacional de futbol, Montse Tomé.

La moneda commemorativa, encunyada per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, està feta en plata i tindrà un valor facial de 10 euros. S'encunyaran 6.000 peces. En l'anvers estarà el retrat de La seva Majestat el Rei Felipe VI i en el revers, sobre un estel i flanquejada per la bandera d'Espanya, es reprodueix en colors la imatge del trofeu original de la Copa Mundial Femenina. També apareix l'estel acolorit de cinc puntes que acredita a la selecció espanyola de futbol com a campiona del món. En la part superior de la moneda apareix la llegenda ‘Campiones del món’, mentre que, en la part inferior figura ‘Copa Mundial Femenina de la FIFA AU-NZ-23’. Les monedes es podran adquirir a la botiga del Museu de la FNMT, a la botiga online de la Fàbrica i en botigues numismàtiques especialitzades. El segell Quant al segell commemoratiu, s'emet amb un tiratge de 90.000 exemplars i a un preu de 6,45 euros per unitat.

El segell que s'ha presentat pertany a la sèrie ‘Deportis’ i en ell apareix una imatge del conjunt de les jugadores aixecant la Copa del Món, i a l'esquerra la frase ‘Selecció Espanyola de Futbol. Campiones!’.