El CSD llança la campanya ‘ACTIVA'T. La salut s'entrena’ per a combatre el sedentarisme
La iniciativa, present en premsa, ràdio, cinema, mitjans digitals i exterior, pretén conscienciar sobre la importància de la pràctica regular d'exercici físic i aconseguir societats més actives
“Volem dirigir-nos directament a l'espectador, dir-li que no hi ha excusa que valga, que l'únic obstacle per a alçar-se del sofà i fer esport és un mateix”, subratlla el president del CSD, Víctor Francos
Madrid, 22 de novembre de 2023.- El Consell Superior d'Esports (CSD) ha llançat la campanya de publicitat institucional ‘ACTIVA'T. La salut s'entrena’. Una nova iniciativa del Govern d'Espanya per a combatre el sedentarisme entre la població i conscienciar sobre la importància que l'activitat física té per a la salut.
La campanya, finançada per la Unió Europea a través dels Fons Next Generation, llança un missatge directe a l'audiència, animant-la a deixar arrere les habituals excuses -faltada de temps, de guanyes, de constància, etc.-. Així, atorga a totes les persones la capacitat de decidir fer el pas definitiu cap a una vida més saludable.
“Moltes persones consideren l'esport i l'exercici físic com a simples activitats d'oci i entreteniment, oblidant el necessaris que són per a la nostra pròpia salut física i mental”, assenyala el president del CSD, Víctor Francos. “Amb la campanya ACTIVA'T volem dirigir-nos directament a l'espectador, dir-li que no hi ha excusa que valga, que l'únic obstacle per a alçar-se del sofà, fer esport i estar més sa és un mateix”, subratlla Francos.
L'activitat física regular és, en efecte, un factor de gran importància en la prevenció i tractament de malalties i patologies. Ajuda també a mantindre una adequada condició física i al benestar general, sense oblidar la seua influència positiva en la salut mental. L'esport és un eficaç antidepressiu i ansiolítico, a més de previndre el deteriorament cognitiu.
Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), cada any podrien evitar-se entre quatre i cinc milions de morts en el planeta si la seua població anara més activa físicament. No obstant açò, quasi un terç dels adults i més del 80% dels adolescents no complixen les seues recomanacions sobre activitat física: entre 150 i 300 minuts d'activitat moderada a la setmana -o l'equivalent en activitat vigorosa- en adults i 60 minuts al dia entre menors.
En España, l'última Enquesta d'Hàbits Esportius reflectix que poc més del 50% de la població practica esport almenys una vegada a la setmana i només el 23% ho fa cada dia. Encara que estes dades han millorat en els últims anys, encara és necessari conscienciar sobre la importància de dur a terme una vida activa i saludable, especialment entre les persones de més de 65 anys.