El Govern atorga el Premi Nacional de l'Esport Extraordinari 2020 als i les esportistes que van contribuir a la lluita contra la pandèmia

Es premia a aquells i aquelles esportistes que, des dels seus llocs de treball en primera línia de la lluita contra el Covid, van entregar el millor de si mateixos

 

  • Acudirán a rebre el premi extraordinari, en representació del col·lectiu, el piragüista i policia Saul Craviotto; la triatleta i mèdic Susana Rodríguez; l'esportista de salvament i socorrisme i infermera, Isabel Costa; el piragüista i soldat Carlos Arévalo i el corredor de Trail i guàrdia civil, Luis Alberto Hernando

 

El president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, en nom del Govern, ha firmat una resolució per la qual s'atorga el Premi Nacional de l'Esport Extraordinari de l'any 2020 a aquells i aquelles esportistes que, des dels seus llocs de treball en primera línia de la lluita contra el Covid, van entregar el millor de si mateixos, traslladant els millors valors de l'esport a la batalla contra la pandèmia.

El premi s'entregarà este dilluns 18 de juliol en el Palau Real del Marró per part de SS. MM. els Reis, Don Felipe i Doña Letizia, en la mateixa convocatòria en la qual s'entregaran els guardons corresponents a l'any 2019. En representació del col·lectiu d'esportistes, acudiran a l'entrega el piragüista i policia Saul Craviotto; la triatleta i mèdic Susana Rodríguez; l'esportista de salvament i socorrisme i infermera, Isabel Costa; el piragüista i soldat Carlos Arévalo i el corredor de Trail i guàrdia civil, Luis Alberto Hernando.

Si ben els Premis Nacionals de l'Esport reflectixen el reconeixement de persones i entitats que contribuïxen de forma destacada a impulsar o difondre l'activitat físic-esportiva, cal recordar que 2020 va ser un any especial. Un any en el qual es van cancel·lar pràcticament tots els esdeveniments esportius i competicions, es van ajornar els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio i es va limitar durant molts mesos la pràctica esportiva, fins i tot la individual.

En este sentit, els i les esportistes van mancar de la possibilitat de competir en igualtat de condicions i atorgar els premis anuals de la manera habitual en què s'efectua podria generar greuges comparatius innecessaris. D'ací la conveniència de crear un Premi Extraordinari per a un col·lectiu que, amb enorme solidaritat i en ocasions des dels seus propis llocs de treball, van contribuir a lluitar contra el virus i animar a una població que passava por, incertesa i molt dolor.

Van ser ells i elles els qui des del primer minut es van sumar a les campanyes institucionals per a combatre el Covid; els qui ens van animar a entrenar des de casa; els qui van recolzar, una vegada passat el confinament, l'estratègia de ‘Deporte Seguro’ que van liderar el Ministeri de Sanitat i el CSD, a través del compliment -no sempre senzill- de les mesures de seguretat sanitària necessàries en aquella època.

“En definitiva, el seu paper va ser més que decisiu a l'hora de superar un dels pitjors moments que recorda España. No hi ha dubte que el de l'any 2020 és un Premi Nacional de l'Esport Extraordinari però més necessari que mai”, expressa el president del Consell, José Manuel Franco. “Li'l dediquem als i les milers d'esportistes federats del nostre país que van servir a España i a la seua societat en els pitjors moments convertint-se en un verdader exemple de comportament per a tots, especialment per als més jóvens”, rebla.