Els esportistes paralímpics ultimen la seua preparació per a Tòquio 2020 en bambolles creades en els Centres d'Alt Rendiment

227 integrants de l'equip espanyol

Los CAR de Serra Nevada, Madrid i Sant Cugat i els Centres d'Especialització Esportiva a Sevilla i Palma de Mallorca acullen durant dos setmanes als espanyols que competiran en els Jocs Paralímpics que comencen el pròxim 24 d'agost

Madrid, 09 d'agost de 2021. Els components de l'equip paralímpic espanyol han començat la seua última fase de preparació per a Tòquio 2020 en els Centres d'Alt Rendiment en unes condicions de bambolla que permetran que concloguen els seus últims entrenaments en les millors condicions de seguretat sanitària possibles perquè arriben a la competició amb totes les garanties.

De esta manera, en el CAR de Madrid han quedat allotjats 74 persones entre esportistes, tècnics i responsables de les següents disciplines: Tir amb arc, Baloncesto en cadira de rodes (femení), Judo, Halterofília, Tir, Taekwondo i Tenis de taula. En Sant Cugat, per la seua part, estaran els representants de les disciplines d'Atletisme, Natación, Triatlón i Tenis en cadira. El Centre d'Alt Rendiment de Serra Nevada acollirà a Baloncesto en cadira de rodes (masculí), Triatlón i Futbol, mentre que a Sevilla quedaran concentrades les seleccions de Piragüisme i Reme i a Palma, la de Ciclisme.

Estes  bambolles han sigut dissenyades de forma coordinada pel Consell Superior d'Esports (CSD), l'Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l'Esport (AEPSAD) i el Comité Paralímpic Español (CPE) dins del protocol denominat “Concentrats per a Tòquio”. “Els esportistes han de comptar amb totes les garanties per a poder arribar a la competició en les millors condicions i estes bambolles permeten que així siga”, ha assegurat el secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Franco. A més, ha recordat que “els Jocs continuen, ara és el torn dels nostres esportistes paralímpics, tot un exemple de coratge, superació i valentia que ens van a permetre seguir gaudint de l'esport de més alt nivell”.

Als Jocs Paralímpics (JJPP), que tindran lloc des del pròxim 24 d'agost fins al 5 de setembre, acudixen un total de 227 persones, 139 d'elles esportistes que competiran en un total de 15 disciplines.

 

Respaldo de l'esport paralímpic i olímpic

 

Per primera vegada en uns JJPP els premis per medalla seran cofinançats entre el CPE i el CSD, de tal forma que per cada medalla d'or es compensarà amb 70.000 euros, la de plata amb 35.000 i la de bronze amb 21.000.

En esta mateixa línia, el Govern, a través del CSD, ha destinat 1,9 milions d'euros al CPE per a la participació dels esportistes espanyols en els Jocs de Tòquio, la qual cosa suposa un augment del 375% de l'assignació respecte de l'anterior cicle olímpic.

Un suport econòmic que també s'ha vist reflectit en relació a l'esport olímpic al que solament enguany s'han destinat 12 milions d'euros: 4,7 d'assignació al Comité Olímpic Español (COE) i 7,3 per a les beques d'Apoyo a l'Esport Olímpic (ADO). Al llarg de tot el cicle l'aportació del Consell a les beques ADO ascendix a 23,5 milions sobre un total de 42,3 milions, alguna cosa que no havia ocorregut amb anterioritat.

A més, este respatler econòmic s'ha vist reflectit també en el manteniment de les beques d'Apoyo a l'Esport Objectiu Paralímpic (ADOP), que enguany s'han donat a 131 esportistes, 18 esportistes de suport i 110 entrenadors. Es tracta d'una iniciativa del Consell, el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, el Ministeri d'Hisenda i el CPE i que té com a fi proporcionar als esportistes paralímpics espanyols les millors condicions possibles per a poder dur a terme la seua preparació i afrontar així amb garantia d'èxit la participació de l'Equip Español en els Jocs Paralímpics.