Els esportistes paralímpics ultimen la seva preparació per a Tòquio 2020 en bombolles creades als Centres d'Alt Rendiment

227 integrants de l'equip espanyol

Los CAR de Serra Nevada, Madrid i Sant Cugat i els Centres d'Especialització Esportiva a Sevilla i Palma de Mallorca acullen durant dues setmanes als espanyols que competiran en els Jocs Paralímpics que comencen el proper 24 d'agost

Madrid, 09 d'agost de 2021. Els components de l'equip paralímpic espanyol han començat la seva última fase de preparació per a Tòquio 2020 als Centres d'Alt Rendiment en unes condicions de bombolla que permetran que concloguin els seus últims entrenaments en les millors condicions de seguretat sanitària possibles perquè arribin a la competició amb totes les garanties.

De aquesta manera, en el CAR de Madrid han quedat allotjats 74 persones entre esportistes, tècnics i responsables de les següents disciplines: Tir amb arc, Baloncesto en cadira de rodes (femení), Judo, Halterofília, Tir, Taekwondo i Tennis de taula. En Sant Cugat, per la seva banda, estaran els representants de les disciplines d'Atletisme, Natación, Triatlón i Tennis en cadira. El Centre d'Alt Rendiment de Serra Nevada acollirà a Baloncesto en cadira de rodes (masculí), Triatlón i Futbol, mentre que a Sevilla quedaran concentrades les seleccions de Piragüisme i Remo i a Palma, la de Ciclisme.

Aquestes  bombolles han estat dissenyades de forma coordinada pel Consell Superior d'Esports (CSD), l'Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l'Esport (AEPSAD) i el Comitè Paralímpic Español (CPE) dins del protocol denominat “Concentrats per a Tòquio”. “Els esportistes han de comptar amb totes les garanties per poder arribar a la competició en les millors condicions i aquestes bombolles permeten que així sigui”, ha assegurat el secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Franco. A més, ha recordat que “els Jocs continuen, ara és el torn dels nostres esportistes paralímpics, tot un exemple de coratge, superació i valentia que ens van a permetre seguir gaudint de l'esport de més alt nivell”.

Als Jocs Paralímpics (JJPP), que tindran lloc des del proper 24 d'agost fins al 5 de setembre, acudeixen un total de 227 persones, 139 d'elles esportistes que competiran en un total de 15 disciplines.

 

Respaldo de l'esport paralímpic i olímpic

 

Per primera vegada en uns JJPP els premis per medalla seran cofinançats entre el CPE i el CSD, de tal forma que per cada medalla d'or es compensarà amb 70.000 euros, la de plata amb 35.000 i la de bronze amb 21.000.

En aquesta mateixa línia, el Govern, a través del CSD, ha destinat 1,9 milions d'euros al CPE per a la participació dels esportistes espanyols en els Jocs de Tòquio, la qual cosa suposa un augment del 375% de l'assignació pel que fa a l'anterior cicle olímpic.

Un suport econòmic que també s'ha vist reflectit en relació a l'esport olímpic al que solament aquest any s'han destinat 12 milions d'euros: 4,7 d'assignació al Comitè Olímpic Español (COE) i 7,3 per a les beques d'Apoyo a l'Esport Olímpic (ADO). Al llarg de tot el cicle l'aportació del Consell a les beques ADO ascendeix a 23,5 milions sobre un total de 42,3 milions, alguna cosa que no havia ocorregut amb anterioritat.

A més, aquest respatller econòmic s'ha vist reflectit també en el manteniment de les beques d'Apoyo a l'Esport Objectiu Paralímpic (ADOP), que aquest any s'han donat a 131 esportistes, 18 esportistes de suport i 110 entrenadors. Es tracta d'una iniciativa del Consell, el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, el Ministeri d'Hisenda i el CPE i que té com a fi proporcionar als esportistes paralímpics espanyols les millors condicions possibles per poder dur a terme la seva preparació i afrontar així amb garantia d'èxit la participació de l'Equip Español en els Jocs Paralímpics.