La Conferència Sectorial de l'Esport aprova una nova partida de 35 milions per a les Comunitats Autònomes

Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esport, acompanyat per José Manuel Franco, president del CSD, ha presidit la Conferència Sectorial de l'Esport
  • Després de l'aprovació en el Consell de Ministres, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha concretat amb els consellers de les Comunitats i Ciudades Autónomas l'objectiu, criteris de distribució i import de les noves inversions

 

  • En concret, de destinaran 26 milions a la modernització de les instal·lacions esportives para per a impulsar la seua sostenibilitat, i altres 9 milions perquè implementen un pla de promoció de l'activitat física i l'esport per a la salut a través de ferramentes digitals

 

  • Con estas nuevas inversiones se han territorializado ya un total de 84 millones de euros entre las Comunidades Autónomas y las ciudades de Ceuta y Melilla, casi un 30% de los 300 millones destinados al sector deportivo en el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia

 

Madrid, 9 de maig de 2022.- El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, acompanyat del president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco, ha presidit hui la reunió de la Conferència Sectorial d'Esport. L'objectiu ha sigut l'aprovació de la distribució territorial i els criteris de repartiment d'una nova partida de 35 milions d'euros destinats a les Comunitats Autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla per a 2022, després del vistiplau del Consell de Ministres dimarts passat.

L'encontre, que ha tingut lloc en la seu del CSD, ha permès al ministre Iceta concretar als consellers autonòmics els objectius, criteris de distribució i imports de les noves inversions, emmarcades en el Component 26 “Pla de Foment del Sector Deporte” del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Como ha explicat, 26 milions d'euros aniran dirigits a la modernització de les infraestructures esportives dels Centres d'Alt Rendiment i la Xarxa de Centres autonòmica, per a adaptar-los als criteris de sostenibilitat i optimització energètica. Sumats als 49 milions ja distribuïts l'any passat amb eixe mateix objectiu, s'aconseguixen així els 75 milions d'euros destinats a la transició ecològica del sector esportiu.

Otros 9 millones de euros irán dirigidos a la implementación de un Plan de Prescripción de Actividad y Ejercicio Físico, con el objetivo de que las CC.AA. desarrollen y ejecuten planes de promoción de la actividad física y el deporte para la salud (AFBS) a través de herramientas digitales. De este modo se pretende mejorar la accesibilidad y eficacia de los sistemas deportivos y de salud, además de intensificar la formación de los profesionales involucrados. Dada su vinculación entre deporte, salud y tecnología, esta inversión se enmarca en el eje de Digitalización del Componente 26.

Por último, se ha instado a las CC.AA. a proponer posibles sedes para el Mundial de Fútbol 2030 en el concurren España y Portugal de forma conjunta. El secretario general de Cultura y Deporte, Víctor Francos, y el director de gabinete del presidente del CSD, Juan Fernández Carnicer, han sido designados como enlace del Gobierno de España con la Federación Española de Fútbol.

Con estes noves partides, ja s'han territorialisat entre les Comunitats Autònomes i les Ciutats de Ceuta i Melilla un total de 84 milions d'euros. Una xifra que suposa quasi el 30% dels 300 milions d'euros dirigits al Pla de Foment del Sector Deporte, i que es distribuïx en tres grans eixos: el Pla de Digitalització (75 milions), el Pla de Transició Ecològica (146 milions) i el Pla Social de l'Esport (77 milions).