La Conferència Sectorial de l'Esport aprova una nova partida de 35 milions per a les Comunitats Autònomes

Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esport, acompanyat per José Manuel Franco, president del CSD, ha presidit la Conferència Sectorial de l'Esport
  • Després de l'aprovació en el Consell de Ministres, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha concretat amb els consellers de les Comunitats i Ciudades Autónomas l'objectiu, criteris de distribució i import de les noves inversions

 

  • En concret, de destinaran 26 milions a la modernització de les instal·lacions esportives para per impulsar la seva sostenibilitat, i altres 9 milions perquè implementin un pla de promoció de l'activitat física i l'esport per a la salut a través d'eines digitals

 

  • Con aquestes noves inversions s'han territorialitzat ja un total de 84 milions d'euros entre les Comunitats Autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla, gairebé un 30% dels 300 milions destinats al sector esportiu en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

 

Madrid, 9 de maig de 2022.- El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, acompanyat del president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco, ha presidit avui la reunió de la Conferència Sectorial d'Esport. L'objectiu ha estat l'aprovació de la distribució territorial i els criteris de repartiment d'una nova partida de 35 milions d'euros destinats a les Comunitats Autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla per 2022, després del vistiplau del Consell de Ministres dimarts passat.

El encuentro, que ha tenido lugar en la sede del CSD, ha permitido al ministro Iceta concretar a los consejeros autonómicos los objetivos, criterios de distribución e importes de las nuevas inversiones, enmarcadas en el Componente 26 “Plan de Fomento del Sector Deporte” del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.

Como ha explicat, 26 milions d'euros aniran dirigits a la modernització de les infraestructures esportives dels Centres d'Alt Rendiment i la Xarxa de Centres autonòmica, per adaptar-los als criteris de sostenibilitat i optimització energètica. Sumats als 49 milions ja distribuïts l'any passat amb aquest mateix objectiu, s'aconsegueixen així els 75 milions d'euros destinats a la transició ecològica del sector esportiu.

Otros 9 milions d'euros aniran dirigits a la implementació d'un Pla de Prescripció d'Activitat i Exercici Físic, amb l'objectiu que les CC.AA. desenvolupin i executin plans de promoció de l'activitat física i l'esport per a la salut (AFBS) a través d'eines digitals. D'aquesta manera es pretén millorar l'accessibilitat i eficàcia dels sistemes esportius i de salut, a més d'intensificar la formació dels professionals involucrats. Donada la seva vinculació entre esport, salut i tecnologia, aquesta inversió s'emmarca en l'eix de Digitalització del Component 26.

Finalment, s'ha instat a les CC.AA. a proposar possibles seus per al Mundial de Futbol 2030 en el concorren España i Portugal de forma conjunta. El secretari general de Cultura i Esport, Víctor Francos, i el director de gabinet del president del CSD, Juan Fernández Carnicer, han estat designats com a enllaç del Govern d'Espanya amb la Federació Espanyola de Futbol.

Con aquestes noves partides, ja s'han territorialitzat entre les Comunitats Autònomes i les Ciutats de Ceuta i Melilla un total de 84 milions d'euros. Una xifra que suposa gairebé el 30% dels 300 milions d'euros dirigits al Pla de Foment del Sector Deporti, i que es distribueix en tres grans eixos: el Pla de Digitalització (75 milions), el Pla de Transició Ecològica (146 milions) i el Pla Social de l'Esport (77 milions).