Pilar Alegria visita el Centre Especialitzat d'Alt Rendiment de Rem i Piragüisme ‘La Cartoixa’ de Sevilla

La ministra d'Educació, Formació Professional i Esports ha saludat als esportistes, tècnics i treballadors del centre, així com als directius de les federacions de rem i piragüisme

Sevilla, 05 de juny de 2024. La ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegria, ha visitat este dimecres el Centre Especialitzat d'Alt Rendiment de Rem i Piragüisme ‘La Cartoixa’, a Sevilla, on ha saludat als esportistes, tècnics i treballadors del centre, així com als directius de les federacions de rem i piragüisme.

Durant la seua visita, la ministra ha pogut seguir, a bord d'un catamarà pel riu, una sessió d'entrenament dels esportistes del centre, una instal·lació capdavantera a Europa dedicada a l'esport d'alt rendiment.

Alegria ha posat en valor l'acompliment dels treballadors del centre, així com el dels esportistes, i ha destacat que, en rem i piragüisme, Espanya ja té a cinc embarcacions classificades per als Jocs Olímpics i una per als Jocs Paralímpics.

També ha recordat que, en els dos últims Jocs Olímpics, la Federació de Piragüisme és la que més ha contribuït al medallero espanyol. “Estic segura que París 2024 va ser de nou un aparador excepcional per a mostrar el talent, el treball i els èxits dels nostres esportistes”, ha afirmat.

Alegria ha enviat tot el seu “suport” i “afecte” als esportistes espanyols que encara han de competir per a classificar-se i ha destacat el “esforç” que hi ha “darrere de cadascun d'ells i d'elles” per a aconseguir els majors èxits possibles.

 

 

La presidenta de la Federació Espanyola de Rem, Asunción Lorente, ha agraït la visita de la ministra i el suport del Govern "amb tot el que estan aportant perquè els nostres esportistes arriben a París en les millors condicions". Per la seua part, el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Javier Hernanz, ha destacat "la inversió que està fent el Consell Superior d'Esports", que està permetent que "una gran quantitat d'esportistes" vaja a participar en els Jocs.

Espanya ja té classificats a 295 esportistes per als Jocs Olímpics i a 94 per als Paralímpics, i confia a poder superar les millors marques assolides en estes competicions.