Pilar Alegria visita el Centre Especialitzat d'Alt Rendiment de Rem i Piragüisme ‘La Cartoixa’ de Sevilla

La ministra d'Educació, Formació Professional i Esports ha saludat als esportistes, tècnics i treballadors del centre, així com als directius de les federacions de rem i piragüisme

Sevilla, 05 de juny de 2024. La ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegria, ha visitat aquest dimecres el Centre Especialitzat d'Alt Rendiment de Rem i Piragüisme ‘La Cartoixa’, a Sevilla, on ha saludat als esportistes, tècnics i treballadors del centre, així com als directius de les federacions de rem i piragüisme.

Durant la seva visita, la ministra ha pogut seguir, a bord d'un catamarà pel riu, una sessió d'entrenament dels esportistes del centre, una instal·lació capdavantera a Europa dedicada a l'esport d'alt rendiment.

Alegria ha posat en valor l'acompliment dels treballadors del centre, així com el dels esportistes, i ha destacat que, en rem i piragüisme, Espanya ja té a cinc embarcacions classificades pels Jocs Olímpics i una pels Jocs Paralímpics.

También ha recordado que, en los dos últimos Juegos Olímpicos, la Federación de Piragüismo es la que más ha contribuido al medallero español. “Estoy segura de que París 2024 va ser de nuevo un escaparate excepcional para mostrar el talento, el trabajo y los éxitos de nuestros deportistas”, ha afirmado.

Alegria ha enviat tot el seu “suport” i “afecte” als esportistes espanyols que encara han de competir per classificar-se i ha destacat el “esforç” que hi ha “darrere de cadascun d'ells i d'elles” per aconseguir els majors èxits possibles.

 

 

La presidenta de la Federació Espanyola de Rem, Asunción Lorente, ha agraït la visita de la ministra i el suport del Govern "amb tot el que estan aportant perquè els nostres esportistes arribin a París en les millors condicions". Per la seva banda, el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Javier Hernanz, ha destacat "la inversió que està fent el Consell Superior d'Esports", que està permetent que "una gran quantitat d'esportistes" vagi a participar en els Jocs.

Espanya ja té classificats a 295 esportistes pels Jocs Olímpics i a 94 per als Paralímpics, i confia a poder superar les millors marques assolides en aquestes competicions.