Rodríguez Uribes considera “estratosfèrics” els resultats aconseguits en el Mundial d'Esports Aquàtics

La delegació espanyola ha tornat de Doha amb deu medalles

El president del CSD ha rebut a una representació de la delegació que ha completat una històrica actuació en l'últim Campionat del Món d'Esports Aquàtics, en aconseguir 10 medalles en les cinc especialitats olímpiques

En l'acte han participat el campió mundial Hugo González de Oliveira i els medallistes de bronze Adrián Abadía i Nicolás García Boissier

 

Madrid, 21 de febrer de 2024.- El president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Rodríguez Uribes, ha rebut este dimecres en la seu de l'organisme a alguns dels medallistes en el Campionat del Món d'Esports Aquàtics, disputat del 2 al 18 de febrer en Doha (Catar).

La delegació espanyola ha aconseguit 10 medalles -un or, cinc plates i quatre bronzes-, tercera millor collita en un Mundial solament darrere de les dotze de Barcelona 2013 i les onze de Roma 2009. En Doha s'ha aconseguit una fita històrica: xafar per primera vegada el podi en cinc modalitats diferents, totes elles olímpiques, com són natació en línia, natació artística, salts, aigües obertes i waterpolo.

A més, España ha aconseguit en este Mundial un total de 19 noves places olímpiques en huit proves: rutina lliure en duo i en equip en natació artística, aigües obertes, salts sincronitzats en trampolí de 3 metros, 100m esquena, 100m papallona, relleus i 800m lliures.

Rodríguez Uribes ha qualificat de “estratosfèrics estos èxits, camí ja dels Jocs Olímpics”, aconseguits per l'equip espanyol a Doha i ha transmès l'agraïment “en nom del Govern d'España, de la ministra d'Educació, Formació Professional i Esports i de tots els ciutadans del nostre país”.

A més de el “esforç, acompanyat de talent i entrenament” dels i les esportistes, Rodríguez Uribes ha recordat la voluntat del CSD de “cuidar als nostres esportistes”.

El Consell Superior d'Esports va recolzar el desenvolupament dels esports aquàtics entre 2022 i 2024 amb una inversió decidida, de quasi 5 milions d'euros, sumant l'aportació a les beques a la preparació olímpica i les ajudes del programa Team España.

El total d'este nou programa ascendix a quasi 50 milions d'euros en tres anys -2022, 2023 i 2024-. En el cas de la RFEN, este programa està contribuint a la contractació de tècnics, a l'ús de big data o a la realització de concentracions fora d'Espanya.

“Gràcies per fer-nos felices”, ha conclòs el president del CSD.

Per la seua part, el president de la Real Federació Espanyola de Natació (RFEN), Fernando Carpena, ha qualificat els resultats de Doha com a “històrics”, ja que “en totes les especialitats han obtingut una presea”.

En referència a l'impuls del CSD, Carpena ha explicat que “és just reconéixer que la preparació dels equips que ens representen en l'àmbit internacional se sustenta en el vostre suport” i ha subratllat específicament el programa Team España, “que ajuda als nostres esportistes i tècnics perquè tinguen els millors mitjans”. 

 

 

Durante l'acte, en nom de tota la delegació espanyola, també ha intervenut Hugo González de Oliveira, campió mundial en 200m esquena i plata en 100m esquena. El nadador ha reconegut que se senten “molt orgullosos i agraïts d'estar ací” i que es reconeguen “els resultats de molts anys de dedicació i esforç”.

González de Oliveira ha volgut posar en valor també el treball de tots els integrants de la delegació d'Espanya en el Mundial de Doha, independentment dels resultats: “nosaltres tenim la sort de vindre'ns amb una medalla, però els nostres companys posen el mateix esforç”.

Finalment, el nadador ha reafirmat la seua voluntat de “seguir buscant deixar al nostre equip, a les nostres federacions i a tots els que estan a Espanya recolzant-nos en el més alt dels Jocs Olímpics”.

En l'acte també han estat presents els saltadors Nicolás García Boissier i Adrián Abadía, que van aconseguir una històrica medalla de bronze en salts sincronitzats de 3 metros i la classificació olímpica.