"ADO, fent historia junts" reuneix als patrocinadors de l'equip espanyol per a París

L'acte ha comptat amb la presència dels copresidents d'ADO, José Manuel Rodríguez Uribes, president del CSD, i Alejandro Blanco, president del COE

Madrid, 11 de juny de 2024. La Associació Deportis Olímpics ha celebrat aquest dimarts a la seu del Comitè Olímpic Español l'acte “ADO, fent històries junts”. Un encontre entre esportistes i representants de les empreses patrocinadores de l'equip olímpic espanyol per a París: Loterías i Apostes de l'Estat, ColaCao, Renfe i El Cort Inglés. En l'acte se'ls ha agraït el seu constant suport i s'ha parlat del futur d'aquest pla que porta impulsant als esportistes olímpics des de 1988.

El acte, presentat per Ruth Beitia i Damián Quintero, ha comptat amb la presència dels copresidents d'ADO, Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Español, i José Manuel Rodríguez Uribes, president del Consell Superior d'Esports, així com de Juan José Baños, conseller de RTVE.

“ADO va crear una idea col·lectiva: recolzar a l'Equip Olímpic Español. El Govern ha fet una aposta econòmica molt important, però no pot cobrir-ho tot. Necessitem els diners privats de les empreses i estem cercant la manera que en el futur rebin una tornada social perquè a través de la seva ajuda a l'esport estan ajudant a España. El present és molt bo, però el futur serà millor que el present i que el passat i amb això em quedo”, ha assegurat el president del Comitè Olímpic Español en la seva intervenció. 

En aquest sentit també han anat les declaracions del president del Consell Superior d'Esports: “La Llei de l'Esport reconeix l'esport com un dret i ADO és el precursor d'això. Davant de la norma han estat els fets. Els nostres esportistes posen el talent, l'esforç, el treball i la disciplina, i l'Estat, les empreses i el COE estan per ajudar i recolzar amb qualsevol tipus de recursos. ADO és el tot, representa la col·laboració públic-privada, i amb el complement de Team España des del CSD s'aporta una mica més a nivell qualitatiu. Team España no s'entén sense ADO. Van de la mà”.

 

 

“Gracias per permetre que RTVE pugui aportar el seu granit de sorra i ADO sigui una realitat. RTVE sempre ha tractat de ser la casa de l'esport, la gran casa del gran esport. L'esperit de RTVE és estar amb l'esport des del principi, no solament quan s'aconsegueixen els èxits, sinó des que comença el camí”, ha reconegut el conseller de RTVE.

Carolina Marín, Adrián Vicente, Paula Arcos, Rafa Lozano Jr., Juana Camilión, Felipe Perrone i Támara Echegoyen han estat els encarregats de posar en valor la importància de les Beques ADO que Loterías, ColaCao, Renfe i El Corte Inglés fan possible.

La campiona olímpica de bàdminton en Riu 2016 ha estat la primera a prendre la paraula: “Sense aquest tipus d'empreses i sense el seu suport seria molt complicat que els esportistes aconseguíssim els nostres objectius, els nostres grans somnis. Gràcies i seguiu apostant per l'esport perquè és una aposta segura/segura”. Una idea secundada pel taekwondista olímpic: “Aquesta ajuda ens permet preocupar-nos per entrenar, entrenar i entrenar, i tenir una independència de recursos que es reflecteixen en els nostres resultats”. Uns resultats que esperen es tradueixin en medalles olímpiques en els propers Jocs, encara que para això calgui anar “partit a partit” com així ha reflectit Paula Arcos.

Juana Camilión i Rafa Lozano estaran per primera vegada en una cita olímpica. Alguna cosa que tots dos viuran amb molta felicitat. “Després d'un 2023 complicat, aconseguir la medalla europea i la classificació ha estat alguna cosa increïble. Estic desitjant que arribi el dia de boxejar a París i demostrar del que estic fet”, ha dit el boxador abans que la jugadora de bàsquet 3x3 comentés que “quan aconseguim la classificació totes les emocions van venir de cop, ho havíem aconseguit, ho vam fer per les quals abans no havien pogut”.

 

 

I d'aquest debut olímpic s'ha passat a l'experiència de dos esportistes que van a per els seus quarts Jocs. “El participar dels Jocs, del moviment olímpic és alguna cosa molt especial. I som molt conscients de la importància de ser part d'aquestes marques perquè no solament representem a Espanya, també a totes les marques que representen al moviment olímpic”, ha declarat Felipe Perrone, mentre que Támara Echegoyen ha assegurat que “afronto aquests Jocs amb el grau de l'experiència, però amb la mateixa emoció que els anteriors. Tots estem aquí per un objectiu i l'aposta de recórrer el camí al costat dels esportistes és única”.

El president de Renfe, Raül Blanco Díaz, ha reconegut que “tenim el deure i honor d'estar amb ADO, acompanyar i transmetre a la societat la importància del món de l'esport. Per a nosaltres és un honor acompanyar als esportistes en tota aquesta trajectòria”.

Per la seva banda, el director de comunicació de ColaCao, Javier Coromina, ha recordat que “ColaCao és l'única empresa que ha acompanyat a ADO des del moment de la seva creació, l'any 1988, fins avui. Sense les marques no hi ha ADO, però sense els esportistes no hi ha marques. És un ecosistema meravellós. Si no us va bé, no us preocupeu perquè ColaCao també estarà en el proper cicle olímpic per acompanyar-vos”.

 

 

Finalment, el president de Loterías, Jesús Huerta, ha comentat que “Sense la motivació de la il·lusió no hi hauria treball ni resultats. Tots els valors de l'esport són aplicables a l'empresa. Compartir i fer país és el gran al·licient per recolzar al moviment olímpic. Les empreses cerquen compartir un objectiu comú, treballen en equip i en l'esport sempre es treballa en equip. L'esforç i la solidaritat de les empreses ha de ser compartit perquè forma part de l'esport”.

A més, per recordar la història d'ADO i la seva estreta vinculació amb els èxits olímpics de l'esport espanyol, durant l'acte s'ha emès així mateix l'espot que recull l'esperit d'aquest programa. Des de la seva creació l'any 1988 fins avui, ADO ha concedit més de 12.000 beques, que han permès la dedicació i implicació dels esportistes en el seu pla de treball, permetent que puguin centrar-se prioritàriament en la seva preparació pels Jocs Olímpics.

Narrado per la periodista Paloma del Riu, l'espot compta amb la participació de llegendes del nostre esport, com Miriam Blasco, Miki Oca i Mercedes Coghen, i esportistes que competiran a París 2024, com Nikoloz Sherazadishvili, Laura Fuertes i Adrián Ben, entre uns altres. I si la història es repeteix?