El CSD publica la proposta de distribució de 16 milions d'euros en ajudes als clubs de la lliga femenina de futbol

El CSD va publicar la Proposta de Resolució Definitiva de les ajudes a clubs i Sociedades Anónimas Deportivas participants en la nova LPFF

 

  • Els clubs i SAD de la nova Lliga Professional tenen ara deu dies per determinar si accepten la distribució dels 16 milions dels fons europeus destinats a la millora de les instal·lacions per adaptar-les a la competició
  • La resolució del Consell es produeix just un any després que la Comissió Directiva declarés professional, per unanimitat, la Primera Divisió femenina de futbol
  • José Manuel Franco: “Ens van dir que no hi hauria lliga professional i la hi ha. Ens van dir que no aconseguiríem la unanimitat, i l'aconseguim. Estem creant alguna cosa molt gran entre les institucions, els clubs, les jugadores, els mitjans de comunicació i els espectadors”

 

Madrid, 15 de juny de 2022. El Consell Superior d'Esports (CSD) va publicar ahir la Proposta de Resolució Definitiva de les ajudes a clubs i Sociedades Anónimas Deportivas (SAD) participants en la nova Lliga Professional Femenina de Futbol (LPFF) per valor de 16 milions d'euros, per escometre les millores estructurals necessàries per a la competició, amb càrrec als fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La proposta de repartiment dels fons arriba després de la convocatòria de les ajudes mitjançant resolució de la Presidència del CSD (publicada en el BOE el 14 de febrer) i després d'un procés en el qual les sol·licituds presentades han passat per una Comissió de Valoració, una Proposta de Resolució Provisional i un Acta i Informe.

Desde la publicació de la Proposta de Resolució Definitiva, ahir a la tarda, els clubs i SAD tenen ara 10 dies per determinar si les accepten.

Aquest anunci es produeix just un any després que la Comissió Directiva del CSD aprovés per unanimitat la qualificació de lliga professional a la màxima categoria femenina de futbol. Aquesta catalogació, que ha permès la creació de la LPFF, exigeix l'engegada d'un conjunt de mesures que garanteixin uns estàndards de qualitat, igualtat i sostenibilitat de la competició. Entre aquestes mesures es troben les necessàries infraestructures i equipaments amb els quals han d'explicar les entitats que integren i competeixen en la lliga.

El president del CSD, José Manuel Franco, ha declarat: “ens van dir que no hi hauria lliga professional i la hi ha. Ens van dir que no aconseguiríem la unanimitat, i l'aconseguim. Estem creant alguna cosa molt gran entre les institucions, els clubs, les jugadores, els mitjans de comunicació i els espectadors”. Franco ha recordat que la Lliga ja té presidenta, Beatriz Álvarez Mesa, i augura una temporada 21-22 “històrica”. “Les ajudes de 16 milions van a contribuir a això”, ha conclòs.

Con aquesta inversió, que s'emmarca dins del Pla Social del Sector Deporti dels fons europeus, els clubs de la LPFF podran construir, adaptar i mantenir projectes com la substitució d'herba artificial per herba natural i el seu manteniment, obres d'ampliació i millora de graderies, aparcaments i vestuaris, instal·lacions annexes d'entrenament i formació d'esportistes –com a gimnasos i infermeries-, àrees per a mitjans de comunicació i retransmissions televisives i millores en l'àmbit de l'eficiència energètica, entre uns altres. De la quantia total, 15 milions d'euros aniran destinats a les despeses d'obres i 1 milió d'euros a les despeses de manteniment.

 

Distribució de les ajudes entre els setze clubs i SAD de la LPFF

 

TAULA 1

 

Ayudas per a despeses de manteniment a SAD

 

TAULA 2

 

 

Ayudas per a despeses de manteniment a Clubes

 

TAULA 3

 

Ayudas per a adaptació i millora d'instal·lacions a SAD

 

TAULA 4

 

TAULA 5

 

Ayudas per a adaptació i millora d'instal·lacions a Clubs

 

TAULA 6