Team España: nous programes de preparació olímpica i paralímpica en el camí a París 2024

 

Team Espanya és un projecte desenvolupat pel CSD per a l'impuls de l'esport espanyol, amb un doble vessant: intensificar la preparació olímpica i paralímpica dels esportistes i equips que competiran a París 2024 i potenciar aquelles disciplines esportives estratègiques en la projecció de la imatge d'Espanya a tot el món.

La seva dotació pressupostària ascendeix a 50 milions d'euros en el trienni 2022-2023-2024, que es canalitzen a través de les federacions esportives i del que estan beneficiant-se més de 230 esportistes, a més d'entrenadors i personal tècnic.

Aquest projecte s'estructura en dos programes específics, Team Espanya Elit i Team Espanya Estratègic.

 

Team Espanya Elit

El programa Team Espanya Elit recolza als esportistes amb més opcions de medalla en els Jocs Paralímpics o de medalla i diploma en els Jocs Olímpics. Amb aquestes ajudes es pretén superar les 22 medalles assolides en els Jocs Olímpics de Barcelona’92, que segueixen sent el sostre de l'olimpisme espanyol, i seguir sent una potència mundial de primer ordre en els Jocs Paralímpics.

Team Espanya Estratègic

El programa Team Espanya Estratègic està dirigit a esports clau en la projecció de la imatge del nostre país, com l'automobilisme o el motociclisme. A més, recolza esports professionals com el tennis i el golf, que podran rebre ajudes per al desenvolupament de la base i per facilitar el salt des dels circuits amateur als professionals, en funció de projectes concrets que presentin les seves federacions.

 

Consulta aquí tota la informació publicada sobre els programes Team Espanya