Team Espanya: nous programes de preparació olímpica i paralímpica en el camí a París 2024

 

Team Espanya és un projecte desenvolupat pel CSD per a l'impuls de l'esport espanyol, amb un doble vessant: intensificar la preparació olímpica i paralímpica dels esportistes i equips que competiran a París 2024 i potenciar aquelles disciplines esportives estratègiques en la projecció de la imatge d'Espanya a tot el món.

La seua dotació pressupostària ascendix a 50 milions d'euros en el trienni 2022-2023-2024, que es canalitzen a través de les federacions esportives i del que estan beneficiant-se més de 230 esportistes, a més d'entrenadors i personal tècnic.

Este projecte s'estructura en dos programes específics, Team Espanya Elit i Team Espanya Estratègic.

 

Team Espanya Elit

El programa Team Espanya Elit recolza als esportistes amb més opcions de medalla en els Jocs Paralímpics o de medalla i diploma en els Jocs Olímpics. Amb estes ajudes es pretén superar les 22 medalles assolides en els Jocs Olímpics de Barcelona’92, que seguixen sent el sostre de l'olimpisme espanyol, i seguir sent una potència mundial de primer orde en els Jocs Paralímpics.

Team Espanya Estratègic

El programa Team Espanya Estratègic està dirigit a esports clau en la projecció de la imatge del nostre país, com l'automobilisme o el motociclisme. A més, recolza esports professionals com el tenis i el golf, que podran rebre ajudes per al desenvolupament de la base i per a facilitar el salt des dels circuits amateur als professionals, en funció de projectes concrets que presenten les seues federacions.

 

Consulta ací tota la informació publicada sobre els programes Team Espanya