Víctor Francos: “Aquesta legislatura ens brinda una oportunitat extraordinària per aprofundir en la vinculació entre esport i educació”

El president del CSD considera que l'esport ha de ser una “pedra angular” del sistema educatiu.

Barcelona, 4 de desembre de 2023.- El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Víctor Francs, ha intervingut aquesta tarda en el col·loqui sobre “La importància de l'esport en la reputació d'Espanya al món”, organitzat pel Cercle Eqüestre de Barcelona en el marc del cicle Agendes Creuades – Madrid Barcelona.

En la seva intervenció inicial, Francs ha subratllat que “aquesta legislatura brinda una oportunitat extraordinària per aprofundir en la vinculació entre esport i educació” i convertir l'esport en la “pedra angular” del sistema educatiu. “Ha de ser un instrument per incorporar l'activitat física, els hàbits de vida saludables i els valors del treball en equip, la justícia, la inclusió o la igualtat de gènere en els més petits”, ha afirmat.

El president del CSD ha destacat, a més, la dimensió econòmica de l'esport. “El nostre país va rebre en 2022 a més d'un milió i mitjà de turistes internacionals amb una despesa total de gairebé 2.500 milions d'euros. I altres dos milions i mitjà de residents a Espanya es van desplaçar dins del nostre país per la mateixa raó”, ha explicat. “Són dades contundents que no ens resulten aliens i que dibuixen un escenari d'èxit i evolució”, ha afegit.

En relació amb la inversió del Govern d'Espanya en matèria esportiva, Víctor Francs ha exposat que el pressupost acumulat del CSD durant la passada legislatura va superar els 1.100 milions d'euros.

“El nostre compromís radicava a garantir l'estabilitat econòmica i la continuïtat dels programes esportius durant el present cicle olímpic i paralímpic, que culminarà a París 2024”, ha detallat.

Amb vista als Jocs del proper estiu, Víctor Francs ha assenyalat quin serà el desafiament de la delegació espanyola. “Aspirem a superar el rècord de 22 medalles aconseguides en els Jocs Olímpics de Barcelona’92 i en els Jocs Paralímpics pretenem entrar en el top-10 mundial”, ha dit.

Durant el col·loqui, presentat pel president del Cercle Eqüestre, Enrique Lacalle, Francs ha posat l'accent en el paper rellevant que tant Barcelona com Catalunya tenen en l'esport. “Són un imant per invertir en ell i el Govern d'Espanya des de 2018 està fent els seus deures perquè tornin a posicionar-se com a llocs capaços d'albergar els grans esdeveniments”, ha remarcat.

Així, el president del CSD ha recordat que l'any que ve, gràcies a una inversió directa de 23 milions d'euros, es va a disputar a Barcelona la Copa Amèrica de Vela. “Es tracta d'una aposta sense precedents i, després de la seva celebració, el Govern va a fer tot el possible perquè puguem organitzar també la següent edició”, ha apuntat.

 

Enllaç al col·loqui complet:

https://www.youtube.com/live/lxr_k9fxsfg?si=6bt2gdgl7tzsn4hc